• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Amniopunkcja

Czarna1992

Początkująca w BB
Witam jestem w 20tyg.ciazy i jutro mam mieć robioną amniopunkcje i nie wiem co amm robić z tym co wy sądzicie nie mam nikogo kto by mail to robione proszę o rady...

reklama
Moim zdaniem warto i nie ma czego się bać. Miałam dwie amniopunkcje i nie żałuje ze je zrobiłam. Podstawa to dobry lekarz do którego się ma zaufanie. Sam zabieg nie boli, jest trochę nieprzyjemny i trwa chwile.

Pytanie czy rzeczywiście musisz robić badania akurat w piątek? Zobaczysz jak będziesz się czuła. Dla pocieszenia powiem Ci ze ja po amniopunkcji musiałam wracać do domu 60km. Mój lekarz mówił ze trzeba oszczędzać się a niekoniecznie leżeć, ja nawet nie brałam zwolnienia, ale trzeba pamiętać ze potencjalne ryzyko jest.

Tak muszę bo ja już je dzis powinnam zrobic ale jestem w szpitalu i muszę jutro przyjechac bo to jest pobranie krwi do badania do toxoplazmozy i nie wiem co robić

reklama
Tak muszę bo ja już je dzis powinnam zrobic ale jestem w szpitalu i muszę jutro przyjechac bo to jest pobranie krwi do badania do toxoplazmozy i nie wiem co robić
Ja od razu po zabiegu wstałam, mąż mnie zabrał autem do domu, oszczędzałam się tyle ile można przy 3latce a kolejne dni już normalnie, tylko nie dzwigałam. Także na spokojnie myślę, że możesz jechać. Spytaj podczas amniopunkcji czy tu gdzie ją robią, nie mogą Ci krwi pobrać na badania inne, a raczej powinni mieć możliwość, nawet odpłatnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry