• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Antykoncepcja - co wybrać?

Owulacja

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny.
Niedługo minie rok jak staram się o drugie dziecko, jednak wiadomo, czas leci i te starania nie będą trwały w nieskończoność...
Mam prawie 34 lata i zastanawiam się nad wyborem metody antykoncepcji. Proszę o poradę, co stosować? Mam doświadczenia z tabletkami antykoncepcyjnymi, brałam je 10 lat, jednak wtedy organizm był młody, silny, a teraz już trochę zajechany i nie chciałabym go tym dobijać 😉 Pozdrawiam :)

reklama
Cześć dziewczyny.
Niedługo minie rok jak staram się o drugie dziecko, jednak wiadomo, czas leci i te starania nie będą trwały w nieskończoność...
Mam prawie 34 lata i zastanawiam się nad wyborem metody antykoncepcji. Proszę o poradę, co stosować? Mam doświadczenia z tabletkami antykoncepcyjnymi, brałam je 10 lat, jednak wtedy organizm był młody, silny, a teraz już trochę zajechany i nie chciałabym go tym dobijać 😉 Pozdrawiam :)
Mam 37 lat i antki brałam dłużej i obecnie (jestem 3 miesiące po porodzie) biorę antki jednoskładnikowe. Mój dr jest wielkim fanem ringów. Ale mnie jakoś nie przekonują.

Po pierwsze: openisowałaś?! Co to za kryzys? Mogę Ci jakoś pomóc?

Po drugie, ale tylko po to, żeby moja odpowiedź nie została uznana za całkowicie nie w temacie: dużo dobrego słyszałam o spirali.
Ja się spirali boje, bo znam kilka przypadków ciąż z tego z różnym skutkiem :( nie wybaczyłabym sobie, gdybym spiralą zabiła dziecko

reklama
Ja polecam wkładkę domaciczną. Jest bardzo skuteczna a hormony działają tylko w obrębie dróg rodnych. Do tego jest relatywnie tania i ogólnie prawie nie ingeruje w naturalną gospodarkę hormonalną (zatem nie rozregulowuje nic i można zaraz po usunięciu starać się o dziecko). Jedynie nie polecam osobom, które chcą oszczędzać rezerwę jajnikową.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry