reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Antykoncepcja w uk

reklama
hmmm...no moze ja jednak też się zaopatrzę w jakieś pigułki:-D

A tak na poważnie, to lekarz przepisał mi cerazzette a z tego co czytam na forum to jest to minipigułka i w PL przepisują jak kobieta karmi piersią a ja już nie karmię:confused:, więc nie rozumię dlaczego akurat te. Miałam niestety po nich okres przez 20 dni w miesiącu, więc przerwałam i narazie się zastanawiam co dalej...

Czy ktoś orientował się w sprawie plastrów anty, prawde mówiąc to mi by odpowiadały

Buziaczek spirale mozesz wyjac kiedy chcesz. Gin w Pl powiedzial mi ze aby zalozyc Mirene( spirale hormonalna ) trzeba miec wskazania medyczne np krwawienia ze skrzepami. Ona dziala leczniczo i zdrowym kobietom sie nie zaklada.Ale co lekarz to opinia. Ja wiem ze zdrowe tez zakaldaja. Ja niwe chce juz zadnych hormonow dlatego wole zwykla wkladke.

Agnes wydajemi sie ze lekarz sie pomylil bo to sa tabletki tylko dla karmiacych. W Uk mowili ze jak przestane karmic to koniecznie trzeba zmienic na normalne

agnes- mojej Mamie tez przepisali tabletki cerazzette:szok: jak byla w pl jakies dwa miesiace temu ..a moja mama od dawna nie ma dzieci malych i tym bardziej nie karmila:no: heheh wiec nie wiem :-D o co tu chodzi :confused::shocked2: czemu jej tez przepisal ...

maja1980- ja chyba tez wole normalna bo jak zaczne tyc albo cos ..uuu dziekuje wole zwykla pojde zalozyc tylko jak urodze Malenka!!:tak:

maja-spirale lepiej zakladac podczas okresu,dlatego ze mniej podraznia,a pozatym lekarz musi wykluczyc ciaze.(mi w uk. tak tlumaczyli)

Dorcia wiem ze lapiej w czasie okresu bo szyjka macicy jest otwarta.. Chdzi mi o to czy jesli bede chciala to podejma sie zalozenia jak nie bede miala bo mysle ze zbyt szybko @ mi nie wroci a nie chce znow zaciazyc. Tu w Pl lekarz powiedzial ze moze mi zalozyc nawet jak nie mam@. Jesli w Uk powiedza ze musze czekac na @ to zakladam tu. Chyba musze zadzwonic do Family Planning Clinic i zapytac.

buziaczek-na wizyte umowilam sie dzien wczesniej ,a na zalozenie poszlam tydzien pozniej jak dostalam @.Zalozenie trwalo nie dluzej jak 5 minut i mnie nie bolalo wogole,a moja znajoma mowila ze ja bolalo bardzo tyle ze zakladala jakas inna juz jakis czas temu w polsce.Wydaje mi sie ze to zalezy od naszej wrazliwosci i delikatnosci lekarza.

maja-najlepiej zadzwon i zapytaj

reklama
ja tez mam spirale juz jakies 7 miesiecy i jestem strasznie z niej zadowolona...wcale nie tyje okres regularny...
a nakladanie bolalo i to bardzo...
szczersz ufam temu zabezpieczeniu bardzo i nie wyobrazam sobie ze mozna byloby zajsc w ciaze majac spirale,
a z tego co czytam to jednak mozna
SZOK!!!!!!!

Do góry