reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Hej dziewczyny 🙂jestem po wizycie, jest 6 dużych pęcherzyków, resztę spróbuję w poniedziałek nakłuć, tak więc wykupiłam leki na jutro (ovitrelle i gonapeotyl + unidox-antybiotyk) 🤔kolejne 350 zł za leki) 😔
Tak więc w poniedziałek punkcja - mam nadzieję że do tego czasu nic się już nie wydarzy

reklama
Hej dziewczyny 🙂jestem po wizycie, jest 6 dużych pęcherzyków, resztę spróbuję w poniedziałek nakłuć, tak więc wykupiłam leki na jutro (ovitrelle i gonapeotyl + unidox-antybiotyk) 🤔kolejne 350 zł za leki) 😔
Tak więc w poniedziałek punkcja - mam nadzieję że do tego czasu nic się już nie wydarzy
No i super ❤️ będziesz mieć transfer świeżaczka?

No i super ❤️ będziesz mieć transfer świeżaczka?
Kwestię transferu umówimy w poniedziałek bo lekarz powiedział że wszystko zależy od tego jak przebiegnie punkcja i hormony w jakich wartościach będą, dziś znów robiłam progesteron i estradiol (limit z dofinansowania wyczerpałam więc już normalnie płaciłam) 😁
Tak więc wszystko zależy od tego co się wydarzy w poniedziałek 🙈🙂

Tak tłumaczył, rok temu wartość miałam 130IU/ml już wtedy lekarz powiedział mi że jest ok bo to oznacza że przeszłam zachorowanie i mam w sobie przeciwciała, w kwietniu miałam ich już mniej bo 86IU/ml. Dopóki CMV igM jest ujemne to jest okej, bo jeżeli IgM byłoby dodatnie to znaczy że "aktualnie" się choruje. Koniec końców lekarz wtedy mi powiedział że dobrze że mam w sobie przeciwciała bo w ciąży jest małe prawdopodobieństwo żebym zachorowała i zagrażało by dziecku

I widzisz! Urosły! ❤️🤗 Super wiadomość! 🥰

I widzisz! Urosły! ❤️🤗 Super wiadomość! 🥰
Plan na dziś miał (lekarz) że 10 urośnie ale... Dobrze że wg niego 6 jest dużych a reszta może urośnie jeszcze albo na kłuję i zobaczy 🙂najważniejsze że zakwalifikował do punkcji ✌️💪teraz tylko się 🙏 żeby w ostatniej chwili coś się niespodziewanego nie wydarzyło patrząc na moją ciągła drogę pod górkę 😁🙂

reklama
Tak tłumaczył, rok temu wartość miałam 130IU/ml już wtedy lekarz powiedział mi że jest ok bo to oznacza że przeszłam zachorowanie i mam w sobie przeciwciała, w kwietniu miałam ich już mniej bo 86IU/ml. Dopóki CMV igM jest ujemne to jest okej, bo jeżeli IgM byłoby dodatnie to znaczy że "aktualnie" się choruje. Koniec końców lekarz wtedy mi powiedział że dobrze że mam w sobie przeciwciała bo w ciąży jest małe prawdopodobieństwo żebym zachorowała i zagrażało by dziecku
aha aha no ja mam 128 i właśnie nie wiedziałam czy to dobrze czy złe

Do góry