reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
A u Ciebie jak tam się czujesz po punkcji? Telefon w poniedziałek z informacją ile zapłodniło się komórek tak ? A co z transferem kiedy będzie ? Dlaczego odroczyli u mnie mówiła że może ale nic pewnego że będzie przełożony przez progesteron za duży.
a ja dochodzę do siebie , już mi się nie kręci w głowie , ale czuje brzuch jak ciągnie przy chodzeniu , ale idzie wytrzymać bez leków także spoko :) tak dokładnie maja dzwonić ile i jakie 🙏🏻
doktor mówiła ze świeży raczej odpada bo już na końcu stymulacji estradiol miałam przeszło 3000 wiec niby nie można przy tak wysokim robić transferu , i ten płyn miałam wiec mówiła ze szkoda zarodka bo by pływał tam 😕
i będzie mrożony ale kompletnie nie wiem co i jak bo doktor nie była zbyt wylewna dziś, dowiem sie dopiero na wizycie kontrolnej co dalej i kiedy czy jeszcze w sierpniu przy najbliższym cyklu czy we wrześniu .

a ja dochodzę do siebie , już mi się nie kręci w głowie , ale czuje brzuch jak ciągnie przy chodzeniu , ale idzie wytrzymać bez leków także spoko :) tak dokładnie maja dzwonić ile i jakie 🙏🏻
doktor mówiła ze świeży raczej odpada bo już na końcu stymulacji estradiol miałam przeszło 3000 wiec niby nie można przy tak wysokim robić transferu , i ten płyn miałam wiec mówiła ze szkoda zarodka bo by pływał tam 😕
i będzie mrożony ale kompletnie nie wiem co i jak bo doktor nie była zbyt wylewna dziś, dowiem sie dopiero na wizycie kontrolnej co dalej i kiedy czy jeszcze w sierpniu przy najbliższym cyklu czy we wrześniu .
Trzymam kciuki żeby udało się w tym cyklu a jak nie to wrzesień też za chwilkę będzie 😉 będzie dużo pięknych zarodków zobaczysz! ✊A to odroczony transfer zależy od wyniku estradiolu? Bo mi mówiła że mam progesteron 2.21 do końca stymulacji nie wiadomo ile wzrośnie i może być odroczony transfer.

Trzymam kciuki żeby udało się w tym cyklu a jak nie to wrzesień też za chwilkę będzie 😉 będzie dużo pięknych zarodków zobaczysz! ✊A to odroczony transfer zależy od wyniku estradiolu? Bo mi mówiła że mam progesteron 2.21 do końca stymulacji nie wiadomo ile wzrośnie i może być odroczony transfer.
tak mi mówiła o estradiolu , nie wiem jak z progiem ja miałam dziś 4.1 jestem w tył wszystkim jeszcze trochę ciemna 🤦🏼‍♀️🙈
tak dokładnie jeśli nie sierpień to wrzesień , tyle wytrzymam a najważniejsze żeby było wszystko oki i jajniki się wyciszyły

Tak szczerze to trochę zaczęłam powątpiewać w ich kompetencje mówią coś za chwilę zaprzeczają temu więc się gubię. Te babki co mnie badały do tej pory też mało wylewne badanie wynik z ilości pęcherzyków coś w komputerze zapiszą zastrzyki bez zmian zapisać się na następną wizytę i tyle. 🤷 Z łatwością im to wszystko przychodzi dysponować czyimiś pieniędzmi już 3 wizyty plus badania płace bo mi się kasa z dofinansowania skończyła , ale żeby otrzymać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania to nie skore do odpowiedzi.

tak mi mówiła o estradiolu , nie wiem jak z progiem ja miałam dziś 4.1 jestem w tył wszystkim jeszcze trochę ciemna 🤦🏼‍♀️🙈
tak dokładnie jeśli nie sierpień to wrzesień , tyle wytrzymam a najważniejsze żeby było wszystko oki i jajniki się wyciszyły
Mój estradiol w piątek był coś 280 z groszami a dzisiaj już niestety 105 czułam że jest lipa jak zobaczyłam wynik przed wizytą. A progesteron miałam w piątek 0.65 bodajże jak się nie mylę a dzisiaj już 2.21 nie wiem co na co wpływa ale dowiem się w środę na wizycie. Też jestem ciemna i nie bardzo to wszystko ogarniam 🤷

Tak szczerze to trochę zaczęłam powątpiewać w ich kompetencje mówią coś za chwilę zaprzeczają temu więc się gubię. Te babki co mnie badały do tej pory też mało wylewne badanie wynik z ilości pęcherzyków coś w komputerze zapiszą zastrzyki bez zmian zapisać się na następną wizytę i tyle. 🤷 Z łatwością im to wszystko przychodzi dysponować czyimiś pieniędzmi już 3 wizyty plus badania płace bo mi się kasa z dofinansowania skończyła , ale żeby otrzymać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania to nie skore do odpowiedzi.
mi już tez się skończyła i następną muszę płacić , i tak z tym dofinansowaniem kasy idzie ze szkoda gadać , nie dosyć ze człowiek cierpi to jeszcze jest można powiedzieć spłukany bo to są kolosalne kwoty 🤦🏼‍♀️ nie wiem skąd takie ogromne biorą 😡

reklama
Ja miałam mrożony w następnym cyklu po punkcji czyli oczekiwanie na miesiączkę, potem wizyty kontrolne co dwa dni, badanie progesteronu i grubości endometrium, przyjmowałam progesteron i orvitrelle 24 h przed in vitro zarodek dobrze się rozmroził i został podany z embryloglue. No moje endometrium trochę protestowało więc dietę miałam wzbogaconą o produkty które dobrze wpływają na Endo.

Do góry