reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ojejku - ciekawe ile jest jeszcze tych chorób :-(
Melulu - masz rację, umówię się z lekarzem na następny raz - wtedy mi powie co i jak :tak: a ciekawe od kiedy zaczną się częstsze wizyty - może od teraz właśnie - bo jak do tej pory miałam co miesiąc.

reklama
Ja juz mam co 3 tygodnie od ostatniej wizyty ale to chyba ze wzgledu na skurcze.
Wczoraj bylam sie zapisac na szkole rodzenia. rozmawialm z nimi tydzien temu i powiedzieli ze moge przyjsc kiedy chce bo zajecia zaczynaja sie w listopadzie. Wczoraj okazalo sie ze juz na listopad nie ma miejsc i ze od poczatku grudnia. Moze to i lepiej bo i tak przy skurczach musze sie jeszcze raz spytac lekarza czy moge chodzic.
Pani powiwedziala ze jak nie bede mogla na cwiczenia to zeby zglosic i na wyklady przychodzic a szczerze mowiac to mnie srednio interesuje. Zalezalo mi na cwiczeniach oddechowych a nie na wykladach o pielegnacji nowordokow. Wiec w czwartek zobacze co zadecyduje lekarz...

Ja już jestem po wizycie maluch waży 1300 gram , wszystko w normie , ułożenie główkowe lekarz mówi że jest całkiem spory jak na 28 tydzień , KTG wyszło idealnie , łożysko też w normie stopień" I "ponoć tak ma być ??
Przepływy krwi też w normie także tfu..tfu..tfu.. wszystko jak na razie ok
Dostałam immunoglobuline Anty Rh w dupsko:-) troszkę bolało ale położna rozmasowała zresztą bardzo miła była , i mam zrobic morfologie , mocz , i profilaktycznie Aspat , Alat , Bilirubine , Mocznik i Kreatynine.
Glukozy nie kazał powtarzać i kolejną wizytę mam za 3 tygodnie , także już jestem spokojniejsza :)

jeszcze nie mam wyniku przed sobą ale mężuś już odebrał i próby wątrobowe wyszły ok. Nawet hemoglobina mi wzrosła. Uffff ale mi ulżyło.

Odebrałam wyniki badań krwi: erytrocyty, hemoglobina, hematokryt nieznacznie wzrosły, ale nadal poniżej normy. Ale zrobiono mi badania ze wskazaniem na anemie: żelazo 94 (norma 60-180), transferyna 292 (norma 200-360), ferrytyna 29.50 (norma 5-148), witamina B12 norma 193-982 a mam poniżej 150, ale za to kwas foliowy powyżej normy 18,60 (norma 3-17).
Nic nie rozumiem dzwonię do gina. A może Wy cos wiecie na ten temat?

marylion ja się nie znam ale zadzwoń do ginka on Ci powie czy jest ok. Trzymam kciuki za dobre wieści :)

reklama
MArylion miesa pewnie za malo jesz. B12 jest w miesie...z kwasem foliowym to nie wiem o co chodzi.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry