Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Martocha - Acard to jeszcze nie wszystko. Do tego potrzebny jest Clexan a to cholerstwo kosztuje 360 zł miesięcznie![]()
Dziewczyny, jestem po dwóch poronieniach, pierwsze w 7tc było puste jajo plodowe, miałam łyżeczkowanie. Lekarz powiedział,że mogę się starać o dziecko po dwóch miesiącach, niestety złożyło sie tak, że zaszłam w ciażę od razu, jeszcze przed pierwszą miesiączką. Od początku plamiłam, ale byłam na lekach i w 6, i 8 tyg. na usg wszystko było w porządku. Niestety i tym razem poroniłam w 11 tyg, z badania wyszło, że ciaża obumarła na przełomie 9/10 tyg. Teraz jeszcze plamię po poronieniu, lekarz powiedział, że musze zrobić badanie kariotypu.
Dodatkowow planuję teraz zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy, dużo czytałam na ten tema, ale już sama nie wiem, które badania najlepiej zrobić do 6 - ciu tyg. po poronieniu, znalazłam:
- przeciwciała antyfosfolipidowe (APA)
- przeciwciała antykardiolipidowe igg i igm
- antykoagulant toczniowy
- APTT, czas kaolinowo-kefalinowy
Doradźcie prosze, które z tych badań wybrać.
W trakacie ciąży miałam standardowe badania, wyszły mi dwie sprawy: dość liczne bakterie w moczu oraz w toxoplazmozie igg na poziomie 29 (czyli dodatni) igm ujemne. Czy powtórzyć teraz te badania?
Będę wdzięczna za pomoc.