Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hmmm masz to wyraźnie napisane w wyniku swoich badań a na dole jest bibliografia
Znam swój wynik i zapiski idealnie, ale nadal mnie nie przekonuje to co piszesz, że to TYLKO statystyka. Gdyby tak było to czekałabym na amniopunkcję. Nie jest prawnie testem diagnostycznym i nie mogą zapisywać wyników inaczej.
Hmmm masz to wyraźnie napisane w wyniku swoich badań a na dole jest bibliografia
Dlatego potrzeba bardzo doświadczonego ginekologa do interpretacji wyniku. I jeszcze raz podkreslę, że pappa mówi dużo więcej, także tego, czego nie powie nipt. A badanie wolnego płodowego dna też ma swoje "ograniczenia" zafałszowujace wynik: Link do: Testy NIPT i ich NIEwielka wartość diagnostycznaInna bajka niż pappa.
W pappie wystarczy, że jestem stara i już lvl up
Dlatego potrzeba bardzo doświadczonego ginekologa do interpretacji wyniku. I jeszcze raz podkreslę, że pappa mówi dużo więcej, także tego, czego nie powie nipt. A badanie wolnego płodowego dna też ma swoje "ograniczenia" zafałszowujace wynik: Link do: Testy NIPT i ich NIEwielka wartość diagnostyczna
Dla jasności, nie jestem przeciw badaniu nipt. Fajnie, gdyby wszystko było dostępne dla każdego. Ale jestem za pełną świadomością tego jakie ograniczenia i jakie zalety ma każde z badań. Nie demonizowałabym testu pappa ani nie gloryfikowała nipt. Zapewne za jakiś czas ten drugi zastąpi test pappa. Nadal jednak pozostanie jedynie badaniem przesiewowym i trzeba być tego świadomym w pełni, że określa tylko ryzyko. Tak samo trzeba być świadomym, że pappa może wskazywać na problemy łożyskowe, którym można wcześniej przeciwdziałać, a nie gdy jest już za późno. Ale to wie tylko ten, kogo dotknęły mniej lub bardziej tragiczne skutki złej pracy łożyska.
Chyba artykułu nie przeczytałaś ze zrozumieniem i warto by było sprawdzić- kto jest autorem wpisuPosiłkujesz sie artykułem zaczynającym sie w tonie "nie znam sie ale.."
Nie ma to jak dla mnie zadnej wartości merytorycznej. Jestem inżynierem i dla mnie liczy sie cos wiecej, do przeprowadzenia chociazby wymiany zdań, niż czyjeś widzimisie. A takich opinii niestety w necie jest wiecej niż wartościowych tresci.
Na prowadzenie ciazy wydaje okolo 3 tys na mc. Test Nifty nie jest jakos strasznie dla mnie drogi, ale przemawia do mnie