reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

badanie droznosci jajowodow(hsg)

danutek1979

Zaciekawiona BB
Miasto
galway
witam, mam pytanko czy moze ktoras z was miala to badanoie robione w Irlandii?
jaka jest procedura, wykonuje sie je w szpitalu czy u ginekologa, jak dlugo sie na nie czeka jesli chodzi o szpital i ile kosztuje,
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam

reklama
Hej, ja jestem miesiac po operacji laparo i probie udroznienia jajowodow, za 3 tygodnie czeka mnie tez i to badanie, ale napisze Ci co wiem. Na wizyte u ginekologa w szpitalu kieruje lekarz GP wtedy kolejki sa dlugie po 3-4 miesiace, jesli gin w szpitalu skieruje na usg i inne badania to kolejki tazke sa po 3-4 miesiace, ale jesli juz gin w szpitalu skieruje na badanie hsg to idzie to bardzo szybko. Dokladnie wyglada to tak ze dostaje sie list z numerem telefonu, pod ktory trzeba zadzwonic od razu 1 dnia miesiaczki i umowic sie telefonicznie na jeden z dni zaraz po jej zakonczeniu. ( czyli wychodzi tak mniej wiecej max 7-10 dni po miesiaczce), jest to po to by byla pewnosc ze pacjentka nie jest w ciazy. Badanie wykonywane jest w szpitalu, w pomieszczeniu do zdjec rtg. Do jajowodow wprowadzany jest kontrast (podano mi informacje ze jest to bolesne i nieprzyjemne) i w tym czasie wykonywane sa zdjecia rtg. Jesli do ginekologa zostaniesz skierowana przez gp, a ginekolog zleci takie badanie jest ono niodplatne. Jesli masz medical card to tym bardziej. Mam nadzieje ze choc troche pomoglam. Powodzenia i duzo zdrowia zycze!!

Po ang nazwa to hysterosalpingogram. Co do bolesnosci to ilu ludzi tyle opinii.
Badanie to bardziej boli, gdy cos jest niedrozne i faktycznie trzeba odblokowac, jesli wszystko jest drożne to nie jest zle i do wytrzymania.
Nastawienie psychiczne tez sporo daje- ja cały czas koncentrowalam się na tym, że wszystko przetrwam dla mozliwosci zajscia w ciążę.
Nieprzyjemne, ale do przezycia.

Do góry