• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Badanie KIR i HLA C

Sylwia241297

Zaciekawiona BB
Hej. Za dwa tygodnie mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego nasz problem z wczesnymi poronieniami, ale przed wizyta postanowiłam się zapytać czy któraś z was miała może takie same wyniki. Dostałam właśnie wyniki mojego badania KIR i wspólnego HLA C. Moje wyniki to:
Genotyp KIR: Bx
Grupa HLA C1: nie wykryto
Grupa HLA C2: wykryto
Genotyp: HLA C*02, *04

Wyniki mojego partnera to:
Grupa HLA C1: nie wykryto
Grupa HLA C2: wykryto
Genotyp HLA C*04,-

Jeśli któraś z was ma takie doświadczenia proszę się wypowiedziec. Zastanawiam się czy to może być przyczyna tak wczesnych poronień gdzie moje ciało odrzuca zarodek i jest problem z implantacją.

Dziękuję

reklama
A wrzuć jeszcze jakie masz kiry obecne i jakie nieobecne.
Generalnie kir Bx nie powinien być odpowiedzialny za poronienia, ale w przypadku HLA C2 to chyba już może trochę mieszać, ale 100% pewności nie mam. Też mam kir Bx, hla-c jeszcze nie badaliśmy, ale lekarz stwierdził, że to raczej nie jest problemem.

No właśnie nie mam wyszczególnionych kirów. To są wyniki które dostałam. 🙄
Na pewno nic więcej nie masz? Gdzie robiłaś badanie? Ja mam jeszcze wypisane dokładnie wszystkie kiry i w sumie brakuje mi 3 implantacyjnych, ale lekarz powiedział, że na ten moment odpuszczamy accofil. Aczkolwiek w poniedziałek mam wizytę, to jeszcze dopytam dokładnie.
Jeśli chcesz to napisz na jakim etapie miałaś te poronienia i co już zbadałaś, może będziemy w stanie pomóc

Na pewno nic więcej nie masz? Gdzie robiłaś badanie? Ja mam jeszcze wypisane dokładnie wszystkie kiry i w sumie brakuje mi 3 implantacyjnych, ale lekarz powiedział, że na ten moment odpuszczamy accofil. Aczkolwiek w poniedziałek mam wizytę, to jeszcze dopytam dokładnie.
Jeśli chcesz to napisz na jakim etapie miałaś te poronienia i co już zbadałaś, może będziemy w stanie pomóc
Badanie robiłam w diagnostyce i Dokładnie tak wygląda mój wynik tego badania :

Załączniki

• IMG_4589.jpeg
    IMG_4589.jpeg
    309,7 KB · Wyświetleń: 21
Ogolnie przeszłam 5 takich wczesnych poronień które zawsze zatrzymywały się w 5/6 tygodniu. Beta nigdy nie była wyższa niż 200 mlu/ml.
Endometrium w ostanim przypadku było za bardzo powiększone (pani ginekolog powiedziała że jest dużo ponad normę powiększone).
Zbadaliśmy:
Nasienie (pakiet rozszerzony)
DNA nasienia
TSH
ANA1 + ANA2 + ANA 3
Toczeń
Zespół antyfosfolipidowy
V- Leiden
Mutacja G20210A
Aktualnie czekamy na wyniki badań kariotypu.

Hmm, przejrzyj dokładnie czy nie masz jeszcze innych plików do pobrania. Może jak wejdziesz z komputera to będzie coś więcej
Badanie było w takim pakiecie :

diagnostyka „niepłodności immunologicznej” - badania genetyczne KIR+HLA-C​

Ale nie wydaje mi się żeby to robiło jakąś różnicę 🙄 spróbuje zalogować się z komputera, jutro wieczór będę w domu więc zobaczę czy coś jest więcej. A miałaś taką sytuację żeby przez telefon wyników było mniej niż przez komputer?

Badanie było w takim pakiecie :

diagnostyka „niepłodności immunologicznej” - badania genetyczne KIR+HLA-C​

Ale nie wydaje mi się żeby to robiło jakąś różnicę 🙄 spróbuje zalogować się z komputera, jutro wieczór będę w domu więc zobaczę czy coś jest więcej. A miałaś taką sytuację żeby przez telefon wyników było mniej niż przez komputer?
Hmm, no ja robiłam same KIRy też w diagnostyce i mam tam wszystko opisane. Generalnie akurat te wyniki w ogóle mi się nie wyświetlają w aplikacji, tzn są jako zewnętrzny plik do pobrania. Niekoniecznie trzeba przez komputer, ale po prostu przez stronę a nie aplikację

reklama
Ogolnie przeszłam 5 takich wczesnych poronień które zawsze zatrzymywały się w 5/6 tygodniu. Beta nigdy nie była wyższa niż 200 mlu/ml.
Endometrium w ostanim przypadku było za bardzo powiększone (pani ginekolog powiedziała że jest dużo ponad normę powiększone).
Zbadaliśmy:
Nasienie (pakiet rozszerzony)
DNA nasienia
TSH
ANA1 + ANA2 + ANA 3
Toczeń
Zespół antyfosfolipidowy
V- Leiden
Mutacja G20210A
Aktualnie czekamy na wyniki badań kariotypu.
I te wszystkie badania wyszły dobrze? Kariotyp to dobry krok, a jak u Ciebie z progesteronem? Miałaś jakieś leki wdrożone w tych ciążach?
Myślę, że kolejny etap to powinna być histeroskopia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry