• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bawimy mama, bawimy...

reklama
Aga gratulacje dla smyka.Zdolniacha mala.U nas jest dada i baba i tata i nie ale dzis uslyszalam tez mama.Pewnie nieswiadomie ale bylo.
Strasznie szybko lapnela,bo jeszcze w tamtym tygodniu nie mowila nic.

Bea no gratulacje i duma cię pewnie rozpiera

Mojej córci zmienil sie swiatopoglad :-D kiedys musialabyc mama i tylko mama, zreszta pisalam wam kiedys ale teraz jak mama i tata sa w domu to mama jest bee teraz jest wielka sztama z tata, tylko z tata zasypia, tylko tata moze jesc dac, tata buziaki dostaje a tata dumny jak paw ;-) Ale jak się coś dzieje to lezy albo stanie i mamamamama plus swoja mina wez mnie mamo, albo się do nogi uczepi :) Kochana ta moja mała wielka Antonina :-)

moj dziec gada mama, tata, da, baba, nie nie nie, am :-) jednak ile jest w tym swiadomego uzywania słow - nie mam pojecia. wydaje mi sie, ze tylko mama jest w miare zgodne z kontekstem. np. kiedy sie wystraszy to leci i ma-ma mieli pod nosem.

w kazdym razie wydaje mi sie ze jest jeszcze za mala zeby swiadomie wypowiadac wyrazy, nie mowiac juz o jakims ich łaczeniu.

A Polka klęka
hehe
i mi na ławe zaglada co tu trzymamy :-)

No i mowienie jej sie zastopowalo, za to motorycznie nadrabia.

Jak do tej pory mowi :
mama, baba, pa pa, nie, neee, am. Tatus na swoje sie jeszcze nie doczekal.

Mama- zdecydowanie na moj widok, albo jak juz jej sie nudzi jakas zabawa i mnie wola.
Am - czasem gdy zblizam sie z miseczka z jedzeniem , ZAWSZE na widok czerwonego opakowania flipsow hehehe

moja niunie nadal nie kuma kosi-kosi ani brawo, ale pa-pa robi i aty-aty hihi
a mowi mama tata baba gaga itp i tak klepie pol dnia ale czy swiadomie to tez nie wiem, no z wyjatkiem mama jak u dagi hihi jak jej sie cos znudzi, albo jak chce spac...

Moje dziecko wystrzelilo jak z procy. W ciagu ostatniego tygodnia nauczyla sie sama siadac, zaczyna powoli raczkowac i wspinac sie do stawania. Co prawda jak na razie tylko siadanie opanowala do perfekcji, ale juz nie musze wysluchiwac od mojej mamy, ze inne dzieci to juz to, a Natalka jeszcze nie :-)

reklama
A Polka klęka
hehe
i mi na ławe zaglada co tu trzymamy :-)

No i mowienie jej sie zastopowalo, za to motorycznie nadrabia.

Jak do tej pory mowi :
mama, baba, pa pa, nie, neee, am. Tatus na swoje sie jeszcze nie doczekal.

Mama- zdecydowanie na moj widok, albo jak juz jej sie nudzi jakas zabawa i mnie wola.
Am - czasem gdy zblizam sie z miseczka z jedzeniem , ZAWSZE na widok czerwonego opakowania flipsow hehehe

No to uważaj ciotka jak Ci zacznie wstawac:-). Borys najpierw klękał, a poźniej od razu zacząl wstawac i tak jest do dzis, gdzie nie podejdzie to wstaje ten mój wariatuncio. A przy meblach chodzi sobie.

Co do mowy. Borys jak juz kiedys pisałam , mówi tata, dada, mama, ne, śpiewa sobie nananana jak leci muzyka :-). A ostatnio jak się wiercił w leżaczku podczas jedzenia i powiedziałam,mu że jak się nie uspokoi to go zapne, po czym poniewaz nadal się wiercił zaczęłam go zapinac a on do mnie "MAMA NE NE" hehehehe, na ile świadomie, a na ile mu się udalo....nie mam pojęcia hehehe ale bylo to boskie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry