• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bawimy mama, bawimy...

A Polka klęka
hehe

Ja właśnie tu weszłam chcąc napisać o tym samym :-D zaledwie 3 dni się cieszyłam, że Adaś siada, bo załapał klękanie i o siadaniu zapomniał. Smieję się, że wygląda jak leniwiec z Epoki lodowcowej, zwłaszcza jak przy klęczeniu wyciąga szyję :-)

czy to prawda, że takie klęczenie złe dla stawów?? Teściowa ponownie daje znać o sobie...
No, bo kurcze skoro ja w to nie ingeruję, to chyba oczywiste, że to kolejny, naturalny etap rozwoju, więc co? Mam to jakoś wstrzymać?
Też go na chama nie sadzałam, sam się nauczył. Przyszedł jego czas to siadł.

Nam brakuje jeszcze słowa tata i samodzielnego chodzenia. Na to drugie jednak nam się nie spieszy :-)

reklama
a moja niunia stoi sama, a jak muzyka leci to na kolanach az podskakuje tym malym tyleczkiem rusza w ta i w tamta... tak smiesznie to wyglada, ale wszystko przebija to jak sie przytuli tak swiadomie, uwielbiam to jej przytulanie, leci szybko do mnie przytuli sie i ucieka hhi do tatka... no super

Kostka tez sie swiadomie tuli - boskie! Tanczy na kleczkach lub na siedzaco, no chyba ze akurat stoi, wtedy tez tanczy :-) Poza tym nauczyla sie wyciagac zaslepki z kontaktow i wsadza palce do kontaktu. Dobrze, ze jej sie w otworkach nie mieszcza. Dzis dostala ochrzan za pakowanie paluszkow do kontaktu, obrazila sie i lazila w kolko pokrzykujac :-D

Ola ma nowa zabawkę biore poszewke od poduszki chowam jej tam autko pokazując że chowam zAWIJAM w poszewkę a Ola szuka . jak znajduje jest mega radocha . Zabawa na długi czas he he .
Ola raczkuje na calego i staje . wkońcu ruszył mój leń

Alicja wczoraj z pchaczem przeszła pół salonu. Mam oczywiście tego nie widziała:-(, bo była w pracy, ale i tak jestem dumna, chociaż z domieszką uczuć mieszanych
Ja właśnie tu weszłam chcąc napisać o tym samym :-D zaledwie 3 dni się cieszyłam, że Adaś siada, bo załapał klękanie i o siadaniu zapomniał. Smieję się, że wygląda jak leniwiec z Epoki lodowcowej, zwłaszcza jak przy klęczeniu wyciąga szyję :-)

czy to prawda, że takie klęczenie złe dla stawów?? Teściowa ponownie daje znać o sobie...
No, bo kurcze skoro ja w to nie ingeruję, to chyba oczywiste, że to kolejny, naturalny etap rozwoju, więc co? Mam to jakoś wstrzymać?
Też go na chama nie sadzałam, sam się nauczył. Przyszedł jego czas to siadł.

Nam brakuje jeszcze słowa tata i samodzielnego chodzenia. Na to drugie jednak nam się nie spieszy :-)
Na świeżo po wizycie u lekarza rehabilitanta, klękanie nie jest złe, to kolejny etap. Niedobre jest takie połączenie klęku z siedzeniem, czyli niby klęczy, ale tak naprawdę siedzi, wtedy trzeba poprawiać, żeby się nie utrwaliło.

moja glizda wlazi pod stol i gryzie po nogach :-)

ale ona ma pomysły:-)

u nas zabawa polegana ganianiu sie nawzajem na kleczkach.
lubi tez strasznie tańczyc z mamusią na rekach lub samodzielnie jak tylko usłyszy muzykę. on ma chba to po rodzicach bo oboje uwielbiamy taniec.
mówi mama, baba , gi gi. am, i aaaa jak chce spać. no i inne dzwieki nie pojęte dla nas.
lubiotwierac zakazane szafki jak Adaś salamandry i rwać kwiatki co mi sie strasznie nie podoba.

a jak tylko zobaczy ze są otwarte drzwi do łazienki to od razu pędzi i zagląda do pralki . raz go przyłapałam bo na chwilke wyszłam ze siedział obok sedesu i wyjal se kostke do wc szookkk od tej pory tylko wchodzi do łazienki pod moim nadzorem a jak wychodze od razu go biore ze soba . czego to dzieci sa ciekawe. a i jeszcze w łazience strasznie lubi brac płyn do płukania bo tam dzidziuś widnieje na obrazku:)
przytulać i wieszac sie na szyji mamusi tez lubi, tatuś juz go nazywa mami-synek

Ostatnia edycja:
reklama
Aniam świetna zabawa. Lubię jak ktoś podrzuca pomysły. Adasiowi równie się podoba jak Oleńce :-)
annaoj dzięki za informację. U nas właśnie taki klękosiad
zazrdoszczę zielona tego tulenia. Urocze :-) Adaś radość okazuje oklepując nam twarze lub wsysając się zębami w nasze brody

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry