• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

luska, co druga kobieta mimo wszystko ma taki wynik. Jeśli jest niedoczynność to tsh wpłynie ewentualnie na Twój cykl właśnie i na te hormony fsh, lh itd. Więc tutaj może faktycznie tsh jest winne. Ja akurat miałam tsh 4,5, a reszta w normie. Tsh więc samo z siebie bezpośrednio nie wpływa na zajście w ciążę, ale może zaburzać te hormony, które już na zajście mają wpływ.
Znajdź może faktycznie dobrego endokrynologa, zawsze lepiej zbić nawet jak nie ma niedoczynności. Na pewno zaleci euthyrox.

Jaką normę masz DHEAS? Bo ja miałam wynikkoło 140 , a normę jakoś do 340, ale mimo wszystko u młodych kobiet powinno być przy górnej granicy. Ty masz super z tego co widać. Ten hormon zbadano wpływa na jakość i ilość komórek jajowych.
Pojde do endokrynologa

reklama
Pojde do endokrynologa

No pewnie idź :)
Moja babcia miała guzki na tarczycy i ja i siostra już mamy wysokie wyniki tsh. Siostra ma około 7! Ale jeszcze nastolata.

luska, tsh właśnie spada, albo rośnie bardzo szybko, wystarczy stres nagły i masz skok. Jednego dnia masz tyle jutro zbadasz i masz inaczej. To bardzo 'ruchliwy' hormon;p

Wspominałaś,że Twój ma słabe wyniki nasienia prawda? Robiliście badanie nasienia M-SOME? to jest najdokładniejsze badanie nasienia. Mój zrobił i mimo, że w tych zwykłych pisało, że ma jakiś tam procent prawidłowych plemników, msome pokazało, że ma 0%. I ogólnie jest to o wiele bardziej dokładne badanie także jeśli pokazał się problem to zróbcie to sobie jeszcze.

ja musze moje tsh powtorzyc i wtedy do endo jesli nie spadlo, bo kuzwa skad taki nagly wzrost hmmm

TSH bada się co pół roku, chyba, że przyjmujesz hormony i potrzeba badań w celu poglądu działania hormonu na wyniki ... by się przypadkiem z niedoczynności w nadczynność nie wpędzić lub odwrotnie. Lub by dogonić normę, lub do niej zejść.

TSH bada się co pół roku, chyba, że przyjmujesz hormony i potrzeba badań w celu poglądu działania hormonu na wyniki ... by się przypadkiem z niedoczynności w nadczynność nie wpędzić lub odwrotnie. Lub by dogonić normę, lub do niej zejść.
tego nie wiedzialam dzieki bardzo, ze mowisz!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry