reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Jak dla mnie beta do powtórzenia za kilka dni.
Beta HCG oznacza ciążę dopiero od 5, a nie 2,3, więc nie ma to sensu.
Wiem. Ale w wiekszosci przypadkow jak ktos nie jest w ciazy to ma bete nizsza. Beta 2,3 jest ciut podwyzszona, dlatego ja bym zrobila badanie za kilka dni zeby sprawdzic czy poszlo w gore czy nie. Tym bardziej ze okres sie spoznia. No chyba ze przyjdzie okres to wiadomo ze nie ma sensu.Beta HCG oznacza ciążę dopiero od 5, a nie 2,3, więc nie ma to sensu.
Fado123
Fanka BB :)
A sprawdzilas??Jakby mi się okres spóźniał ponad 10 dni (już się spóźnia 6, za kilka dni będzie więcej), to wolałabym sprawdzić czy jestem w ciąży czy nie. Ale kto co lubi![]()

W sensie nie mi się spóźnia, tylko autorce tematuA sprawdzilas??są 2 kreski?
reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Wiem. Ale w wiekszosci przypadkow jak ktos nie jest w ciazy to ma bete nizsza. Beta 2,3 jest ciut podwyzszona, dlatego ja bym zrobila badanie za kilka dni zeby sprawdzic czy poszlo w gore czy nie. Tym bardziej ze okres sie spoznia. No chyba ze przyjdzie okres to wiadomo ze nie ma sensu.
Nie, nie jest podwyższona. Podwyższona by była, gdyby miała wartość powyżej 5. W każdym laboratorium są takie normy, więc nie ma tu mowy o podwyższeniu. Wiele kobiet ma taki poziom i o niczym to nie świadczy. Nie ma sensu robić komuś nadziei.