reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Beta 2,3

zgredzus

Fanka BB :)
Witam,
Mój cykl trwa 32 dni, teraz spóźnia się. 5 dnia o spodziewanej miesiączce zrobiłam bete, wyszła 2,3. Czy jest możliwe, że to ciąża, tylko wczesna Testy nic nie wykazują.

reklama
Beta HCG oznacza ciążę dopiero od 5, a nie 2,3, więc nie ma to sensu.
Wiem. Ale w wiekszosci przypadkow jak ktos nie jest w ciazy to ma bete nizsza. Beta 2,3 jest ciut podwyzszona, dlatego ja bym zrobila badanie za kilka dni zeby sprawdzic czy poszlo w gore czy nie. Tym bardziej ze okres sie spoznia. No chyba ze przyjdzie okres to wiadomo ze nie ma sensu.

Ja również uważam ,że bez sensu powtarzać, bo nawet jeśli pójdzie ciut w górę ,to pewnie będzie to biochemia ,a po co to wiedzieć? Lepiej myśleć że @ się spóźnia

Jakby mi się okres spóźniał ponad 10 dni (już się spóźnia 6, za kilka dni będzie więcej), to wolałabym sprawdzić czy jestem w ciąży czy nie. Ale kto co lubi:p

reklama
Wiem. Ale w wiekszosci przypadkow jak ktos nie jest w ciazy to ma bete nizsza. Beta 2,3 jest ciut podwyzszona, dlatego ja bym zrobila badanie za kilka dni zeby sprawdzic czy poszlo w gore czy nie. Tym bardziej ze okres sie spoznia. No chyba ze przyjdzie okres to wiadomo ze nie ma sensu.

Nie, nie jest podwyższona. Podwyższona by była, gdyby miała wartość powyżej 5. W każdym laboratorium są takie normy, więc nie ma tu mowy o podwyższeniu. Wiele kobiet ma taki poziom i o niczym to nie świadczy. Nie ma sensu robić komuś nadziei.

Do góry