reklama

Beta hcg <0,1 w 29 dniu cyklu

Hej!
Jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych po około 8 latach ich brania bez przerw.
Dodatkowo cykl był monitorowany - w 15 dniu pęcherzyk dominujący 21x24 mm, endometrium okej. W 18 dniu brak płynu, ale pęcherzyk był po pęknięciu, prawdopodobnie w 16 dniu cyklu.
Ciężko powiedzieć niestety jak długie mam cykle, bo przy tabletkach to było 28 dni, ale było to jednak krwawienie z odstawienia.
Robiłam dziś betę hcg - wynik <0,1. Jestem w 29 dniu cyklu. Jest jeszcze szansa na ciążę w tym cyklu czy nie robić sobie nadziei?
P.s. Mąż robił kompleksowe badania, wyniki wszystkie ok.
Dziękuję i pozdrawiam

reklama
Rozwiązanie
Ciąży nie ma. Jeśli owu wystąpiła między 14-16 dniem cyklu to szansy na ciążę już nie ma. Chociaż żeby zostawić Ci cień nadziei mogę powiedzieć, że po odstawieniu tabsów różne rzeczy dzieją się w organizmie i może np. pojawić się kolejna owulacja w tym cyklu.
15 dzień był w piątek a 18 w poniedziałek, w weekend nie robili monitoringu, więc nie mam pewności, że był to 16, mógł to być także 15 wieczorem, bo pęcherzyk w 15 dniu według lekarki był już gotowy do pęknięcia lada moment. Co do płynu nie mam pojęcia, być może już się wchlonal? Nie wiem tego niestety, ale pęcherzyk faktycznie był taki pofałdowany jak po pęknięciu

reklama
Ciąży nie ma. Jeśli owu wystąpiła między 14-16 dniem cyklu to szansy na ciążę już nie ma. Chociaż żeby zostawić Ci cień nadziei mogę powiedzieć, że po odstawieniu tabsów różne rzeczy dzieją się w organizmie i może np. pojawić się kolejna owulacja w tym cyklu.

Rozwiązanie
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry