• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Beta hcg przed terminem miesiączki

Obserwacje śluzu to nie potwierdzenie owulacji, bardziej sugeruje się tym, że skoro potrzebujesz progesteronu, to nie doszło do uwolnienia jajeczka (owulacji), co za tym idzie nie wytwarzasz własnego progesteronu, który spada i powoduje miesiączkę. Wiem, że nie planujesz teraz, ale jak będziesz planowała to na pewno warto rozważyć zmianę .

reklama
Czyli ten skuz który obserwuje nie musi być płodnym i oznaczać owulacji?
Jeszcze mam pytanie odnośnie beta hcg z krwi. Czy jak jutro po 19 dniach od zblizenia i przed terminem miesiączki zrobię to badanie z krwi i wynik będzie ujemny to nie ma konieczności powtarzania?
No nie musi być płodny.
Ujemna beta tyle dni po współżyciu jak najbardziej jest miarodajna i oznacza że w ciąży nie jesteś.

No nie musi być płodny.
Ujemna beta tyle dni po współżyciu jak najbardziej jest miarodajna i oznacza że w ciąży nie jesteś.
A taki galaretowaty śluz przed tym rozciągliwym to również nie jest płodny? Może wynikać z zawirowań hormonalnych? Bo tak mam że po okresie kilka dni mam galaretkę a później przezroczysty rozciągliwy śluz.
A co do bety z krwi- oznacza że nie jestem w ciąży na ten moment i za jakiś czas może wzrosnąć czy 19 dni to odpowiedni czas? I beta z krwi po tych 19 dniach jest miarodajna nawet przed terminem miesiączki? Dodam że po tamtym zbliżeniu nie bylo już żadnego. Wolę dopytać żeby wiedzieć na przyszłość

Pomocy dziewczyny... właśnie pojawił mi się rozciągliwy śluz zabarwiony na brązowo i ból podbrzusza...boję się :( Nie współżyłam z tego 13 na 14, nie było żadnej penetracji tylko seks oralny i wytrysk nastąpił poza pochwą więc to nie może być ciąża..... Czy to może być początek miesiączki po luteinie albo infekcja pochwy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry