reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Beta hcg

Stosunek odbył się 15.11, tego samego dnia wzięłam tabletkę ,,dzień po” (Escapelle), wystąpiło krwawienie. Kolejny miał miejsce 29.11 a tabletkę wzięłam 30.11 (livopill) tym razem jednak nie wystąpiło po niej krwawienie co jest naturalnym skutkiem ubocznym jej zadziałania. 9.12 powinnam mieć miesiączka, nie mam jej. 9.12 wykonałam również badanie beta hcg, wynik to <0,20 mIU/ml. Czy to oznacza że nie jestem w ciąży, cz beta może jeszcze wzrosnąć. Czy dwie tabletki w krótkim odstępie czasu mogły na to wpłynąć ?
Kiedy mogę powtórzyć badanie ?

reklama
Stosunek odbył się 15.11, tego samego dnia wzięłam tabletkę ,,dzień po” (Escapelle), wystąpiło krwawienie. Kolejny miał miejsce 29.11 a tabletkę wzięłam 30.11 (livopill) tym razem jednak nie wystąpiło po niej krwawienie co jest naturalnym skutkiem ubocznym jej zadziałania. 9.12 powinnam mieć miesiączka, nie mam jej. 9.12 wykonałam również badanie beta hcg, wynik to <0,20 mIU/ml. Czy to oznacza że nie jestem w ciąży, cz beta może jeszcze wzrosnąć. Czy dwie tabletki w krótkim odstępie czasu mogły na to wpłynąć ?
Kiedy mogę powtórzyć badanie ?
Nie jesteś w ciąży.
Badanie zrób 14dni po ostatnim stosunku.

Może zacznij się zabezpieczać, bo branie tabletki po w tak krótkich odstępach nie jest dobre dla organizmu.

Btw. Okresu nie powinnaś dostać 9.12 tylko kij wie kiedy, bo te dwie tabletki zapewne skutecznie rozjechały Ci cykl.

Bo wzięłaś tabletkę po, stąd.
Tak jak Ci koleżanka wyżej napisała, zbyt krótki odstęp czasu na przyjęcie 2 tabletek, masz teraz totalną burzę w organiźmie jednym słowem mówiąc.

No i ja też polecam wizytę u ginekologa i zacząć stosowanie tabletek antykoncepcyjnych albo partnerowi powiedzieć, żeby się zabezpieczał jak Ty nie chcesz.

Nie.
Teraz czekaj na okres. Po 2 tabletkach może przyjść dużo później bo hormonalnie się tym zajechalaś.
Pomyśl o tabletkach antykoncepcyjnych.

reklama
Ale ta druga tabletka kiedy był niebezpieczny stosunek była już po owulacji. Dlatego mam obawy, sama nie wiem czy jeszcze nie iść na betę hcg za48h czy ten dzisiejszy wynik już da mi ostateczną odpowiedź…

Do góry