reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta

Miyoshi

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny! ;-)

Jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa, dzisiaj zrobiłam sobie betę. Wynik 6880 mIU/ml. :) Rozumiem, że lekarz powinien już coś zobaczyć od bety oscylującej w granicach 1000-2000, czyli znaczy, że ja mogę liczyć na jakieś konkretniejsze informacje? Powiedzcie mi mamuśki, które były na badaniach z podobnym wynikiem, co Wam doktor powiedział. :)

reklama
Powinno być widać pęcherzyk ciążowy i być może ciałko żołte. Na zobaczenie zarodka jeszcze troche za wczesnie raczej.

Ps. Ciaża bardzo uczy cierpliwosci...ja też nie moglam sie doczekać aż zobacze zarodek...no ale niestety nie da sie tego przyspieszyć. Na wsztstko trzeba czekać:)

Cześć dziewczyny! ;-)

Jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa, dzisiaj zrobiłam sobie betę. Wynik 6880 mIU/ml. :) Rozumiem, że lekarz powinien już coś zobaczyć od bety oscylującej w granicach 1000-2000, czyli znaczy, że ja mogę liczyć na jakieś konkretniejsze informacje? Powiedzcie mi mamuśki, które były na badaniach z podobnym wynikiem, co Wam doktor powiedział. :)
Ja byłam chyba na podobnym etapie u lekarza, u mnie był widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Po 2 tygodniach miałam przyjść na kolejną wizytę - wtedy już był widoczny zarodek z bijącym serduszkiem.

Ja byłam chyba na podobnym etapie u lekarza, u mnie był widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Po 2 tygodniach miałam przyjść na kolejną wizytę - wtedy już był widoczny zarodek z bijącym serduszkiem.
Dziękuję za odpowiedź! :) Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie i też po dwóch tygodniach zobaczę zarodek z bijącym serduszkiem. :)

Tak jak dziewczyny piszą, pęcherzyk będzie widac, zarodek widać od bety okolo 10000 - 15000 wiec być może u Ciebie jutro już będzie ale jeżeli nie, to też na spokojnie :) powodzenia!

No tak, bo niby powyżej 6000 przyrasta wolniej, a w sumie nie wiem, kiedy wskoczyło do 6880, więc może i jutro podskoczy i już coś będzie widać. :)

Może być już ciałko żółte, ale nie musi być, to zależy też od jakości sprzętu lekarza. Ja miałam taką sytuację że przy becie 30 000 jeszcze nie było widać zarodka. Także na początku trzeba się uzbroić w cierpliwość ;) i gratuluję ciąży oczywiście

Ja już po wizycie, lekarz potwierdził wczesną ciążę (jej wiek określił na 5 tygodni). Widać było dwa pęcherzyki - jeden z czymś w środku i jeden nie, więc powiedział, że może to być ciąża bliźniacza, ale nie musi i okaże się dopiero 20 grudnia, czyli przy kolejnej wizycie... Masakra, to czekanie mnie dobije. I fakt, że dopiero po dwunastym tygodniu dowiem się, czy wszystko jest w porządku. :(

reklama
Wiesz, ciąża uczy cierpliwości, ale to i tak nic w porównaniu do tego jak już dzidziuś się urodzi:) poza tym są rzeczy na które nie mamy wpływu. Ja druga ciążę poronilan w 10 tygodniu i w kolejnej kupiłam detektor na skolatane nerwy i używałam go co dwa dni od 10 tygodnia aż do pierwszych ruchów.
Życzę pierwszego trymestru bez nudności i wymiotow ;)

Do góry