reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

biuściaste pytania do experta :)

post_ptaszyna

mamy lipcowe'08 zakręcona
postanowiłam założyć taki wąteczek :)
Bo znowu nie mogę nic znaleść :(
Mam pytanie do naszego experta biustonoszowego o sklep w krakowie z biustonoszami.
Jakoś nie mogę go odnaleść :(
Help Help Help

muszę zakupić nowy biustonosz bo moje....hmmmm balony??? nie mieszczą się w starym:baffled::baffled::baffled:

reklama
W Krakowie intymo4you ul. Wysłouchów 3
pn-pt 11:00-18:00
sobota 11:00-13:00

Powodzenia w szukaniu :)
Ja też chętnie wybrała bym się do jakiegoś sklepu stacjonarnego.:tak:

Ja jestem mały pikus przy innych, tylko korzystam z rznych forów, stronek i blogów:tak:. W internecie jest wszyyyystko :-)

tosika
Mierzymy się pod biustem, na ścisku, tak żeby metr trzeszczał.
W biuście w miekkim staniczku lub bez, luźno, podajemy większy wymiar.
Staniczek przy asymetrii musi być dopasowany do większej piersi.
Fiszbiny muszą okalać pierś, celować w środek pachy i przylegać do mostka.
Obwód musi być ścisły, przy kupowaniu stanik powinno sie zapinać na ostatnią haftkę na ścisku i w miarę użytkowania kiedy staniczek sie rozciągnie przepinać na ciaśniejsze.
Obwody i miski poszczególnych firm różnią sie pomiędzy sobą wiec trzeba trochę poszukać idealany staniczek i własciwy rozmiar.
A to ostatnio zaczęło pojawiac się w TVN Style. Ta babka szyje chyba najlepsze staniki w Polsce ^^ Tutaj jest najlepiej wszystko pokazane :)
http://bialelaki.pl/effuniak/

Haszi- poraz kolejny musze podziwic twoja imponujaca wiedze w tej dziedzinie. Wez ja jakos wykorzystaj i spieniez;-).

Kiedys juz podawalam ci swoje wymiary, tyle, ze bylo to zaraz po porodzie, no i troche sie pozmienialo. Dzisiaj sie wymierzylam bez stanika i jest tak: 69 pod biustem, biust 84-85, jaki rozmiar powinnnam kupic?

Haszi a więc u mnie pod biustem jest 76 (tak ja kazałaś ściskałam do bólu i prawie centymetr przerwałam:-D:-D:-D) bo tak bez ścisku to 80 wyszlo:-( no i obwód w cycach 95 :szok:(ja chyba jednak będę Tosię karmiła do 18tki:rofl2:):-D:-D:-D:-D

tosika (źle popatrzyłam :p) 32 (70) E w angielskiej rozmiarówce wychodzi.
70 G w europejskiej. Zdecydowanie nie C ^^ o pewnym czasie eleganckiego wgarniania do miseczki ( na linku ktory podałam babeczka to elegancko pokazuje) piersi powinny się jeszcze powiekszyć (a obwód zmniejszyc), choć nie wiem jak to się zgra karmieniem. U mnie powiększyły się po kilku mc noszenia staniczków a po karmieniu zmienszyly ale już jędrniejsze niż po starszaku.
Pieknie tez poprawia sie sylwetka, zwłaszcza kregosłup sie prostuje i lepiej talie widać :]

beaa 30 (65) D W Anglii masz spory wybór jednak 65 trzeba troche poszukać. Jak chcesz coś mocno trzymającego i kształtujacego to polecam firmę Panache zwłaszcza Panache Tango (choć fiszbiny mogą być ciut szerokie ale przy karmieniu to jest ok). Z ładniutkich Freye, Fantasie, Kaylani.

Ostatnia edycja:
reklama
Tosika...a widzisz???
70 G to piękny rozmiarek:-):tak::tak::tak:
ja się nadal nieustająco cieszę z biustonosza. Wkońcu nie mam wrażenia że cyckami po podłodze zamiatam:-D:-D:-D
Haszi
Jesteś the best:-):tak:

Do góry