reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bobaskowo-zapraszamy na ploteczki

reklama
Madziu ano Anika nie zagląda ale możesz ją dorwac na gg lub na naszej klasie :tak:
U nas wsio w porządku.
Pawła wiecznie nie ma w domu,wpada tylko na obiad i leci zaraz z kumplem na fuchy a weekendy spedza u mamy,bo robią z bratem centralne.
Paulina była dzis obejrzec przedszkole,póki co jest zachwycona :-D
Ja juz troche ochłonęlam po pobycie mamy w szpitalu,jeszcze nie pokończyłam robic przetworów.Dzis wieczorem wrzuce gruszki w słoiki a jutro idziemy z młoda kupic kapciochy do przedszkola to odrazu zakupie pomidory żeby zrobic je do słoików

witam Madziu gdzies ty byla jak cie nie bylo!!!
Madzia jak te pomidory robisz bo ja mam czerwonych od groma swoich na krzakach i nie wiem co z nimi zrobic a nie zjem bo nie dam rady tyle hihihihi dawaj mi tu przepis i to zaraz
a u mnie nic ciekawego co do @ obsuwa jak zwykle ale teraz juz nie mam wyboru musze czekac do momentu pojawienia sie i wtedy do gina znow juz mi to zbrzydlo normalnie ale mus to mus

Mówisz i masz kochana
POMIDORY W GALARECIE

Przygotowac słoiki,które są szerokie zwłaszcza na górze gdzie dekielek
-5 kg pomidorów
-papryka czerwona lub żółta(jeśli ktos lubi,ja nie daje)
-1 kg cebuli-moze byc więcej
-natka pietruszki-drobno pokrojona(też nie dają,bo mój M nie lubi)
-czosnek-3-4 plasterki do słoika
-pieprz mielony do smaku
-ziele angielskie-2-3 szt do słoika
ZALEWA
-2 i 1/2 l wody
-2-3 łyżki soli
-8 łyżek cukru
-100-130 ml octu 10%
-150 gr żelatyny
WYKONANIE
-Pomidory sparzyć i obrać ze skórek,pokroić na ćwiartki(zależy od wielkości pomidorów).Cebulę pokroić w kostkę lub 1/4 krążka.Papryke pokroic w kostke.
-Wszystko układać w słoikach warstwami-pomidory,cebula,papryka,pietruszka itd.doprawiając do smaku pieprzem i dodajac ziele angielskie i czosnek do każdego słoika
-Żelatynę rozpuścić w podanej ilości wody.Po około 30 min dodać resztę składników i zagotować.Lekko przestudzić i zalac pomidory.
-Słoiki pasteryzować-NIE GOTOWAĆ! przez 10-15 min
Po wystudzeniu słoiki wstawić do lodówki lub innego zimnego miejsca do stężenia
SMACZNEGO
ps.moze po wyciagnieciu ze słoików nie wygladaja zbyt efektownie ale sa naprawdę dobre.Ja osobiscie robie tylko pomidory z cebula,czosnkiem i pieprzem,bo takie nam najbardziej smakują.Na zime do śniadania czy kolacji a nawet na impreze jak znalazł.Mój M zabiera je sobie nawet do pracy czyt cały słoik:-D

reklama
Heh,juz sama nie wiem przestałam sie nakręcać,bo zaczełam fiksowac pomału.
No oby to była @ wstretna nio,choć z drugiej strony mogłaby poczekac na wizyte u G to mogłabyś wtedy w jednym cyklu zrobic wszystkie chormony

Do góry