reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

DZasTina, ale wózka i kołyski nie będę na razie wyciągać z kartonów. Nie miałabym gdzie tego trzymać. Po co ma stać i się kurzyc :p

reklama
Hej :-)
Ja nadaję z cóż za zaskoczenie ;-) z pracy ;-)
Tydzień temu robiłam badanie siuskow i wyszły mi bakterie (norma x2) :-( no i gin mi kazała powtórzyć a jakby znowu wyszły bakterie to posiew i antybol no i odebrałam rano wyniki...
Kutwa teraz to poza bakteriami (norma przekroczona 9x) wyszły mi ciała ketonowe, leukocyty i nablonki płaskie :wściekła/y:
Umowilam się do internisty po skierowanie na posiew i musze dotrwać do przyszłego tygodnia żeby pójść do mojej gin z wynikami... Kurcze jak nie urok to przemarsz wojsk :wściekła/y:

Monisiap bierzesz clexan czy fraxiparine? Masz refundację? Sama sobie robisz zastrzyki? Ciągle w brzuch?
Przepraszam za tą serię pytań (nie mam zespołu antyfosfolipidowego) ale i tak możemy sobie podać łapki ;-) okazuje się ze łączy nas więcej niż ciąża z terminem na maj, starsze dziecko urodzone w 2006 r. I problemy szyjkowe :p

Mitaginka czyli dzisiaj ty otwierasz centrum logistyczne ;-) zazdroszczę :-) mi jeszcze 2,5 tygodnia zostało do rundy drugiej w konkursie shopping queen :-D

Malgos a nie masz możliwości żeby ściągnąć babcię albo siostrę /kuzynke na końcówkę żeby w razie czego synek miał z kim zostać? Do mnie mama się zwala od połowy kwietnia do rozwiązania na stałe ;-) żeby w razie w ogarnąć młodego ;-)

Ja chyba mialam jakis nocny przyrost dzieci.
Juz ledwo wstaje,brzuch tak ciężki .
Maluchy rozpychaja sie i uciskaja na wszystko.
Dzis tez mam to parcie na odbyt.
Czuję sie jak wieloryb wyrzucony na brzeg.

Auralka jestem cały czas na clexanie i na szczęście mam papierek na potwierdzenie zespołu więc jest refundowany, zastrzyki robię w brzuch ale jest coraz większy i coraz trudniej jest mi złapać skórę więc zastanawiam się na udami ale dałam raz i trochę boli a siniak zrobił się taki wielki że bałam się drugi raz kłuć. Moja szyjka się poprawiła szew trzyma ale nadal boję się cieszyć bo właśnie jak nie urok to....

Auralka gratulacje :-)
Jest co świętować!
Szczerze to bym ciachem nie pogradziła dziś.,,, co jest juz dziwne ;-)

Monisiap ja mam prawdopodobnie genetyczną nadkrzepliwosc i w trakcie leczenia zaszłam w ciążę ;-) więc refundację na clexan też mam ;-) i w sumie całe szczęście bo ceny bez refundacji są zabójcze ;-) wiesz ze ja się wciąż nie przelamalam więc mi chłopie codziennie robi zastrzyki ;-) ale właśnie ostatnio coraz ciężej to idzie i już cały brzuch mam w siniakach :zawstydzona/y:

Jup w końcu ciężarówka też człowiek więc ciacho jej się należy :-D a tak poważnie to może ci mężowaty kupi po drodze ;-)

Ostatnia edycja:
Auralka, opijamy :-) a co do moczu to może pij teraz jakiś sok z żurawiny póki nie okaże się co wyhoduja w posiewie. Już teraz rozpocznij zakwaszanie tych paskud.

Jup, rozbawilas mnie tym wielorybem ;-)

Mitaginka najgorsze jest to ze ja już od pierwszego wyniku czyli ponad tydzień temu biorę urosept codziennie a ten syf i tak się namnozyl :crazy: więc już nawet nie liczę ze uda się bez antybiotyku :-(

reklama
Do góry