reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mitaginka
Ja mam te podpaski i majtki ale to juz w torbie "mojej"
I wkladki laktacyjne,(tylko w co je włoże jak nie mam stanika? ;-)
A krem na brodawki to nie wiem jaki to jest jakiś specjalny czy poprostu cos lagodzacego ?

reklama
Piszcie, piszcie co bierzecie to będę miała ściągawkę:)
u nas w szpitalu niestety też nic nie zapewniają, więc trochę trzeba tego wziąć.

Ja sobie właśnie poprawiłam humor, bo przyszły mi próbki pudrów mineralnych:) jeden już się testuje na mojej twarzy, jest super:))))
Taka mała rzecz a cieszy:)

Mitaginka
Ja mam te podpaski i majtki ale to juz w torbie "mojej"
I wkladki laktacyjne,(tylko w co je włoże jak nie mam stanika? ;-)
A krem na brodawki to nie wiem jaki to jest jakiś specjalny czy poprostu cos lagodzacego ?

Aaa, bo ja mam torbę swoją zwyczajnie szpitalna czyli jeszcze nie do porodu tylko na pobyt i torbę porodowa i tam to co wymieniałam ;-)

Dzastina, a jaki puder? ;-)

Z annabelle minerals:) zawsze używałam podkładu w płynie i pudru prasowanego na wykończenie, ale zamarzyło mi się coś lekkiego i szybkiego na wiosnę:)
Już bym chciała się ładnie ubrać, pomalować i wyjść do ludzi:)

Jup to ciuszki na wyjście przygotuj i zostaw w fotelikach (jak mężowy będzie jechał po was to zabierze to wszystko razem ;-))
pampki weź (przynajmniej jakąś niedużą paczkę), bo czasem w szpitalu mówią, że są a potem po fakcie okazuje się, że np. limit na dobę wynosi 8 szt (ja tak miałam z młodym...) chusteczki też warto mieć, a krem możesz wziąć np. bepanthen (to będzie i do pupci i na brodawki ;-) i weź może dla maluchów rękawiczki niedrapki ;-)
A dla siebie to tak ze 2 koszule do karmienia, cienki szlafrok, podkłady na łóżko (takie jednorazowe, o których pisze Mitaginka) czy podkłady poporodowe (czyli te wielkie podpaski), można wziąć laktator, i bardzo dużo wody mineralnej ;-) najwygodniejsza jest ta w butelkach z dziubkiem ;-) przy porodzie sn to tantum rosa zwłaszcza w jakimś spryskiwaczu albo w butelce z dziubkiem jest super. Jeszcze klapki, ręczniki 2 szt, żel pod prysznic i szampon (np. w tych malutkich turystycznych opakowaniach), majtki siateczkowe, biustonosz do karmienia i można np. 2-3 pary wkładek laktacyjnych ;-)

Auralka
Fajna lista :-) szkoda,ze nie umiem sobie skopiować z aplikacji do notatnika ;-)

Laktatora narazie nie kupujemy.
Nie mam jeszcze stanikow.
A szlafrok mam puchaty zimowy a tu by faktycznie zmienic na cienki,jak bylam na ginekologii to bylo gorąco.
Najgorzej to z wodą bo ja tak duzo piję, ze tych malych buteleczek to trzeba kilkanascie zgrzewek hehe.
Teraz też piję z tych małych ;-)

Z annabelle minerals:) zawsze używałam podkładu w płynie i pudru prasowanego na wykończenie, ale zamarzyło mi się coś lekkiego i szybkiego na wiosnę:)
Już bym chciała się ładnie ubrać, pomalować i wyjść do ludzi:)

A ten puder to zamiast podkładu? Ja też szukam jakiegoś ale takiego do wykańczania makijażu.

Ja od kilku lat używałam mineralnego właśnie zamiast podkladu,
na podklad sie nie nadają, chyba,ze sa jakieś nowosci ;-)

Bo ja to juz od dluzszego czasu jestem na etapie puder i kreska na oko ;-)

Ostatnia edycja:
Mitaginka, tak to zamiast podkładu. Chciałam coś lekkiego na wiosnę, a nigdy nie iżywałam, a tam na stronie można próbki zamówić po 8,50 i zamówiłam 2 i jeszcze dostałam próbkę rozswietlajacego, jutro wypróbuje:) ten co mam jest kryjący i ładnie mi pokrył twarz, nawet jakieś wypryski, wiec ja jestem zadowolona:))))

reklama
Jup ja też mam w domu taki pouchaty szlafrok i tym razem kupiłam sobie taki cienki bawełniany żeby na szybko na siebie zarzucić i jednocześnie nie zajmuje dużo miejsca w torbie ;-)

Mitaginka ja mam plan wpakować sobie do torby 2-3 butelki wody z dziubkiem a potem chłopię mi dostarczy kilka dużych półtoralitrowych butelek i będzie mi przelewał ;-)

Do góry