reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A powiem Wam, że coraz bardziej mi się dłuży. Niby już tak niewiele, raptem 4,5 tygodnia do skończonego 37 tygodnia. Tak mało w stosunku do tego jak tu trafiłam w połowie grudnia. A ciągnie mi się bardzo!

a mi się jakoś nie dłuży ;-) cały czas jestem zaskoczona, że to już tak niewiele czasu do wyklucia zostało ;-) a druga sprawa, że mam wrażenie, że jesteśmy wciąż w lesie z przygotowaniami i się nie wyrobimy ;-) mam nadzieję, że dzisiaj coś mi się uda zrobić, bo w weekend mamy gości (czyli zero sprzątania ;-)) pół przyszłego tygodnia chłopięcia mego nie będzie, kolejny weekend też mamy zaplanowany i coś czuję, że wielkanoc spędzimy w syfie i brudzie :-p

Hej:)

Może nam się dłuży bo pogoda za oknem tak ładna, a tu trzeba w domu leżeć, chociaż ja bardziej niż na spacer to bym się za porządki zabrała, tak powolutku, a tu D...Chyba też włączyło mi się wicie gniazdka jak Auralce:)

Jup, a odczuwasz coś, jakiś dyskomfort że chcesz wymaz? Mój też nie widział potrzeby, bo według niego nic tam się nie dzieje i mam nie panikować, ale ostatnio byłam u innego ( chyba po to by sobie w głowie zamieszać) i on mi zrobił i nic nie wyszło, wiec okazuje sie że mój gin miał racje:) wiem że koło 35 tc zrobi mi właśnie na gbs. On faktycznie jest ważny tylko okresowo i powinno sie go robić po 35 tc.

Ja staram sie pić jak najwiecej, ale rożnie to wychodzi:/

A przy zaparciach w poprzedniej ciąży, żeby nie pchać stosowałyśmh w szpitalu czopki glicerynowe, ale te najsłabsze i też rzadko, ale po nich szło jak z płatka:)

A Wy dziewczyny na kiedy przygotowujecie torbę? Mnie coś powstrzymuje nawet od kupowania tego co mi brakuje, boje się że jak już wszystko skompletuje i się spakuję to dzidzia stwierdzi że też już gotowa, a przecież przed 37 tc nie rodzimy:D

Też myślę, że Marta urodziła. Ciekawe co też u Ewelinki i jej małego, pewnie już są w domku:)

A kwietniowki już się zaczęły rozpakowywać:) piszę, bo tu trochę majówek się zebrało:)

A wiecie co u Mili??

Dzastina
Mam taki zolto bialy sluz,teraz dużo więcej.
Ale on juz oglądał i stwierdzil,ze normalna wydzielina,hmmm.
Czasem zaswedzi ale lekko.
Przed ciążą / na początku mialam wymaz i byla e.coli.zero objawów.

U mnie ostatnio jakos tak większy żal, ze nie funkcjonuje normalnie,ze nie chodzę sobie na spacer dumnie z brzuszkiem, to chyba właśnie pogoda...
Bardziej u mnie jest strach,a to przeciez takie piękne miec te maluchy w brzuszku.

Tez myślę co tam u dziewczyn,ktore milczą ...

reklama
Dżastina ja nie jestem spakowana, ale mnie wstrzymuje tylko to, że mam niepoprane swoje szpitalne i małej rzeczy ;-) a poza tym ja mam czas :-p dopiero na wizycie 14 kwietnia dostanę termin "ciach ciach" ;-) i do tego czasu się nigdzie nie wybieram :-p

Jup z tego co piszesz to może złapałaś jakąś lekką infekcję... masz może jakieś globulki dowcipne?

Do góry