reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na mnie działa kawa. Wypije i już wc :-) ja zaparcia miałam jak brałam żelazo. Teraz gin też sugeruje że powinnam ale biorę co drugi dzień. Wyniki moim zdaniem jeszcze ok a zaparcia w naszym przypadku, tak jak pisze DiuŚKa, są niewskazane ;-)

reklama
no tak zapomniałam o kawie na mnie też działa rewelacyjnie, tak, połączę przyjemne z pożytecznym.
Zakupiłam dzisiaj walizke do szpitala i biore się powoli za pakowanie bo gin mówi że na 34 tydzień mam być gotowa

Monisiap właśnie paradoksalnie trzeba tyle pić, nawet jeżeli będziemy chodzić troszkę więcej do toalety ;-) ja np. piję codziennie jedną flachę półtoralitrową wody mineralnej + dodatki (kawa, herbata, sok ;-)) i mniej więcej się domykam w 2,5 litra ;-)

Ja właśnie mało piję :-( gin powiedział że widać to na wynikach z moczu. Mam butelkę obok ale jakoś trudno mi się zmuszać :-/

Myślicie że Martha urodziła? :-)

Ja zaraz kończę pic litr ;-)
Ale u mnie jest tak,ze bardzo chce mi sie pić.
Pije tylko wodę ewentualnie sok.
Jak maz pije kawe to tak pięknie pachnie,ale jakos mi nie wchodzi...
Ale ogolnie nie mam zaparc, raczej wzdecia itp.

Mitaginko
Z jedej strony fatalnie,ze tak sie te baktrie przyplątują,z drugiej strony Twoj gin przynajmniej robi Ci wymazy,moj jest chyba wszechwiedzacy bo uważa, ze nie ma potrzeby...wrrrr....
W piatek znów go zagadam o to.
Płace nie mało, glupi wymaz moglby czasem zrobic

W lato to jeszcze pije tą wodę... Ale teraz to muszę się porządnie zmuszać! I tak jakoś słabo mi idzie. Chodzę z tą butlą 1,5l i staram się pić. Ostatnio mi znowu nie wychodzi to picie :/

JuP, mój twierdzi, że bardzo często za skracanie się szyjki odpowiada właśnie bakteria, to pewnie dlatego. A może po prostu już nie ma na mnie pomysłu to chociaż udaje że podejmuje jakieś działania :p

Ja pragnienia niemal nie odczuwam. Poza tym nigdy nie lubiłam wody. Wolałam colE na przykład. No ale znów będę się zmuszać ;-)

Mitaginka coś mi się wydaje, że Martha urodziła, bo już chyba 5 dzień jest cisza ;-) a jutro chyba kończy 39 tc ;-)

Jup ja też nie miałam wymazu robionego ;-) tego gbs, to pewnie mi na najbliższej wizycie zrobi ;-) ale on podobno ma tylko miesiąc ważności...

reklama
Mitagika na zdjęcie szwu ale powiedział że mam sie naszykować też do porodu.
Martha dawno sie nie odzywała więc może już jest szczęśliwą mamusią.

Ja na początku ciązy piłam dużo jogurtów ale teraz jakoś nie moge się zmusić.

Do góry