reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jup, trzymaj się tam dzielnie, zaciskaj nogi i nie puszczaj:) przesyłam Ci moc pozytywnej energii:) zaczynasz 34 tc, to już naprawdę super. I super, że Ci dają te sterydy na płuca, one naprawdę potrafią bardzo, bardzo pomóc w samodzielnym oddychaniu.

Jup myslami jestem z Toba. Lekarze na pewno zrobia wszystko żeby jeszcze do porodu nie doszlo, a jesli sie nie uda? Twoje dzieciaczki sa juz bardzo duze, 34 tydz.. Po prostu nie moze byc zle.

Mój ginekolog przy zakładaniu pessara mówił żeby dotrzymać do 34 tc bo wtedy lekarze spokojnie dają radę z takimi dzieciaczkami. I że z każdym dniem, tygodniem są coraz większe szanse ;) nawet namalował wykres i przy 34 tc krecha już pięknie szła do góry ;) jesteśmy z Wami ;) i trzymamy kciuki.

Hej

Jup teraz 2 tygodnie musisz wytrzymać w szpitalu :tak: wierzę, że nie jest Ci łatwo, ale proszę Cię pozaciskaj nogi do świąt i wtedy już będzie naprawdę superowo, bo maluchy obejdą się już bez inkubatora (zwłaszcza po zastrzykach ze sterdydami) i dobiją do wagi urodzeniowej, przy której uznaje się dzieci za donoszone ;-) czyli magiczne 2,5 kg :-)
Nie mniej każdy skończony dzień i tydzień jest na wagę złota, więc w razie w i tak już jesteście w niezłej sytuacji :-)

Martha powiem Ci jaka jest instrukcja obsługi pierwszego dziecka, Kochać, Kochać, Kochać doświadczenie przyjdzie z czasem, Twoja bezradność wobec takiego maluszka jest zrozumiała i usprawiedliwiona więc śmiało możesz sobie popłakać od czasu do czasu, poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie a będziesz miała wrażenie że jesteś już mamą od 10 lat. Powodzenia.
Monisiap cudowna definicja :-) muszę Ci przyznać 100% racji :tak:na początku każda z nas czuje się jak dziecko we mgle, a po 2-3 tygodniach tylko ty wiesz o co chodzi twojemu dziecku i co jest dla niego najlepsze :tak:

Mitaginko
Magnez może pomaga trochę ale ja czuję bol jak na okres twardy brzuch i mam brązowy śluz. Mowia,ze ten kolor to po badaniu....

Auralka
Nie mam wyjścia.
Chyba,ze dobija mnie zatoki (suche powietrze) no i zatwardzenie.... ;-)

A cały czas masz twardy brzuch? Może to od tego zatwaRDzEnia?

Mnie dzisiaj też jak na @ poboLEwa. I kości w nogach ale to chyba na zmianę pogody.

reklama
Do góry