reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To jak liczy lekarz prowadzący to kwestia między Nim a Tobą. Ale w momencie przyjęcia na oddział ip czy wizyty u innego lekarza nikt nie zapyta Cię o termin z usg a kiedy była ostatnia miesiączka...

Każdy lekarz liczy skończone tygodnie ciąży. Czyli tak masz 28+3 czyli skończony 28 a leci 29...

Ciągnięcie w pachwinach to norma...ale chyba nic bardziej dołączającego jak ból spojenia...
Nie wiem jak w pojedynczej ciąży ale mnie jak one obie zaczęły cisnac to masakra...nie dało się wytrzymac...

Teraz jest super okres na owoce bogate w wodę...to prawda...a wody ucieka nam bardzo dużo zwłaszcza w taką pogodę ..

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
no wlasnie jak bylam u innego lekarza i robil mi usg i mu za mala ciaza wychodzila i mowie ze jest mlodsza 2 tyg to sie wkurwil ze bez sensu wszystko pod om robil i ze mam mowic zawsze bo to istotne to ja juz nie wiem..

Nigdy nie zaszkodzi wspomnieć o tych terminach z pierwszych usg. Jak lekarz nie przyjmie do wiadomości to trudno, a czasami może mu się przydać takie info..

Hope strasznie mi przykro ze mąż Cię tak mało wspiera, zawsze zastanawiałam się jak kobiety w takiej sytuacji jak nasza sobie radza bez pomocnego faceta i je podziwialam za siłę, dobrze ze masz mamę blisko. Moja tez wpada do mnie dwa razy w tygodniu z jedzeniem bo mój sam nie ogarnąlby obiadów. Jakby musiał to może i tak, ale nie ma doświadczenia i spędzalby nad tym pewnie całe wieczory. Twój pewnie jeszcze będzie żałował, że się tak mało angażował.

Czereśnie...[emoji7] ale bym zjadła... Teraz też arbuza wcinam tylko jakiś mało słodki mi się trafił.

No pogoda chyba na nas wplywa, ja poce się jak w salnie. Niby aż tak nie jest gorąco ale wydaje mi się jakbym parowala. Spałam w nocy odkryta przy uchylonym oknie i teraz gardło mnie boli

Tak wspominać trzeba... mnie też pytaja czy jedna dziewczynka od początku jest mniejsza... bo wychodzi ciągle 5 dni. A prawda taka ze jest młodsza. Ale o terminy pytaja z OM...

Czereśnie jeszcze chwile...moje się dojrzewają. Fakt mróz dużo szkody na robił ale jeszcze chwile i będą ok...

Tez się poce mimo że w nocy z tyłkiem na wierzchu śpię...

eiktkw7i1lgslap3.png

jesli chodzi o upaly to najgorszs jest to, ze bedzie tylko gorzej :(

dziewczyny dziekuje za odpowiedzi, ja jeszcze ciazowo stycznosci ze szpitalem nie mialam to zielona jestem

czeresni tez bym pojadla ;)

Ja leżę tylko w koszulce bo jest tak gorąco.

Nafoczka ostatnio bolało mnie gardło i jadłam przez trzy dni kanapki z masłem i dużą ilością czosnku. Pomogły mi, tylko nie mogłam znieść tego smaku w ustach później przez długi czas :)

Było mi bardzo ciężko, bo myslalam że ciąża to najcudowniejszy okres w życiu kobiety,a u mnie wszystko się posypało. Na szczęście moja mama to skarb. Bardzo mi pomaga i dba o mnie. Jak usłyszałam, że jest duże prawdopodobieństwo ze przez stres mój organizm odrzuca ciąże i ze to rzutuje na całe życie mojego dziecka to już nie myślę o małżeństwie tylko o swojej kruszynce.

Chciałabym wybrać juz wózek ale kompletnie nie wiem jaki wybrać. Wolałabym go obejrzeć.. bo dzidziuś też leży w wózku w domu po urodzeniu, tak? Czy tylko w łóżeczku?

hope a to zalezy jak zaplanujesz, u mnie bedzie lezec w lozeczku ale wozek bede trzymala w domu wiec w razie co moze spac w dowolnym pomieszczeniu

zalezy czy gondolo-spacerowke chcesz czy 2 oddzielne

Właśnie nie wiem, ale chyba kupilabym wielofunkcyjny. A dopiero później kupię jakąś lekką spacerowkę. I chciałabym wydać do 2 tys.

reklama
ja mam baby merc s3 plus ale to dostalam i teraz naszla mnie refleksja, ze jakby przednie kolka mial obrotowe to zycie o wiele latwiejsze by bylo bo takim kolosem to ciezko wykrecic poza tym z tego co czytalam to wazna jest latwosc zmieniania wysokosci oparcia z dzieckiem na pokladzie, wielkosc kosza na dole, zeby gondola byla gleboka i dla mnie wazne bylo zeby przod tyl raczke przekladac bo jak dziecko jest ciekawe swoata to co ma sie na mnie gapic ale to chyba w tych czasach standard ;) nic wiecej mi nie przychodzi do glowy

chyba ze bys kupila taki wozek co mu wpinasz gondole albo spacerowke

Do góry