reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mitaginka, zapomniałabym, gratuluję 3 z przodu!!!! Super

Jup, Tobie też, bo chyba niegratulowałam!:)

A całej reszcie gratuluję dotrwaniu do marca:)

Malinova, ja nie wiem, a masz juz wyniki? Może jak wyjdą nietakie jak trzeba to powtórzysz?

reklama
Dzastina robiłam test miesiąc temu i były 94/115/116 tylko martwi mnie to, że musiałam przejść do domu

niestety u mnie w laboratorium nie zrobią bez skierowania i muszę jakoś przekonać gin w razie czego, żeby mi je wypisała

Mitaginka u mnie w lab górna granica normy to 109. Nie wiem czemu taka dziwna jak wszędzie jest 99

Ostatnia edycja:
Malinowa, to pogadaj z gin o swoich obawach. Może jak jej powiesz że chcesz drugie skierowanie to ona wyjaśni Ci, że niemożliwością jest aby ruch aż tak zaburzyl wynik. Albo powie że jest to możliwe i da skierowanie. Będziesz przynajmniej miała jasność.

Jak tak słyszę o porodach to zaczynam się stresować, bo wiem że to już tak niedługo ;-)

niedługo? ;-) Widzę, że lektura działa, oby tak dalej :tak:

Jeszcze 2 miesiące i po nas :-) Mi ostatnie 3 tygodnie minęły jak 1 dzień. Z okna widzę ciucholand gdzie dostawy są co 3 tyg, jutro jest, potem jeszcze dwie góra 3 i koniec :-D:-D

Niedługo miałam na myśli, że tak naprawdę w każdej chwili może się to wydarzyć (oczywiście oby nie, ale tu Moja Ania w 27, koleżanka Diuski tak samo, teraz Ewelina w 34).

Ja to dzis z rana postanowilam sie pocieszyc i poszukac info o bliznikach ur.w 31 tc no niestety nie pocieszylo mnie to. Nagłe przedwczesne porody w 30 -32 tc zdarzaja się b.często. A scenariusze nieciekawe np. kobieta lezy sobie nic jej nie jest i nagle w 31 tc wody odchodzą o świcie. Maluchom jest ciasno i wogóle. ..
Tak sobie pomyślałam,ze juz w tym szpitalu to nie tak źle, lepiej niz samej w domu....
Takie maluchy maja dużo komplikacji po urodzeniu.

Ostatnia edycja:
Hejka :-)

Ewellina moje gratulacje :-) zdrówka dla was obojga i szybkiego wyjścia do domu :-) akcja ekspresowa ;-)

Mitaginka & Jup no i 75% ciąży już za wami :-D czyli jest bosko :-D

Malinova ruch między pobraniami może zafałszować wynik, ale nie aż tak :tak: masz naprawdę dobry wynik i tego się trzymaj! Wiesz gdybyś w pierwszej ciąży miała cukrzycę albo miała duże obciążenia cukrzycowe w wywiadzie to jeszcze mogłabyś się zastanawiać, ale w obecnej sytuacji ciesz się tym, że jest dobrze :-)

Mitaginka jeszcze 2 miesiące a to dość dużo czasu ;-) zwłaszcza w twojej sytuacji, gdy wszystko dla młodej masz kupione ;-) w sumie poza praniem ciuchów jesteś w domu ;-) a my tu jeszcze w lesie z przygotowaniami :zawstydzona/y:

Dzastina, Martha, Jup jak się czujecie?

A teraz idę uczcić przyjście na świat Frania kawałkiem handmade tarty ;-)

wiesz Auralka tak sobie to tłumaczę, że nawet jeśli spaliłam tą glukozę to przynajmniej mam dobrą spalarnię :-D:-D:-D

Mój dziadek i siostra mamy (czyli jego córka) byli cukrzykami, więc jakieś tam obciążenie jest. Ale pogadam z gin i pewnie mnie swoją miną zabije i będę musiała szukać nowego problemu.

Ja z zakupami jestem w lesie i to ho,ho. Właśnie szukam majtek i podkładów poporodowych. Uwielbiam kupować takie cacka ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinowa, mała póki co ma się dobrze. Ania tez dochodzi do siebie. Ciśnienie wreszcie się unormowalo, obrzęki się zmniejszają wiec idzie ku dobremu :-)

Jup, też tak mam że co tydzień czytam o wcześniakach z danego tygodnia.

Auralka, może właśnie przez to że w sumie wszystko już mam to wydaje mi się że już tak mało zostało czasu ;-)

Do góry