reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzastina teraz to już i do mnie na północ dotarło pochmurne niebo ale cały czas mam nadzieję że słońce jeszcze zaświeci.
Auralka wszystkiego najlepszego, nie ukrywajmy że osiemnastki nawet te zdublowane są najlepsze:-D

reklama
Auralka wszystkiego najlepszego ;) Samych szczęśliwych chwil :)

Ciasto hmm mam problem z cukrzyca ale ciut poproszę :p :D

U nas brzydko od rana deszcz. Teraz pochmurnie i wietrznie.

Maly w brzuszku szaleje. Wczoraj z Mężem oglądaliśmy go i się cieszyliśmy jak głupki :D

Dziękuję dziewczyny :-D
mam nadzieję, że to będzie fajny dzień :-)
na razie zaczęłam shopping marcowy ;-) czyli kupiłam termometr i inhalator ;-) bo coś mi młody wczoraj zaczął oskrzelowo kaszleć :sorry:

I ja sie przylaczam do zyczen:) wszystkiego co najlepsze i oczywiscie conajmniej tego 37 tyg:) zjem ciacho za Twoje zdrowie:))))

Auralka wszystkiego naj

zrobiłam dla spokoju glukozę w lab i wyszła 87

glukometr za to pokazał rano 129, a jest nówka sztuka i niby wszystko z nim ok. Dobrze, że zrobiłam to badanie bo pewnie bym zwariowała ;-)

Mitaginka no nieźle mnie oszukiwał. Widocznie coś z nim lub paskami jest nie tak. Ale sprawdzałam płynem kontrolnym i niby ok.

To jest taki gdzie kroplę krwi trzeba umieścić w okienku i może było ono źle wypełnione. Bo np jak trafi tam za mało krwi to wyniki są niższe.

Kiedyś miałam inny glukometr, taki gdzie kroplę przykładało się do paska kontrolnego i on zarówno mierzył poziom jak i zmieniał kolor w zależności od stężenia glukozy. Tamten był wg mnie wiarygodny

Znaczenie ma chyba też to jak głęboko się ukłuje, bo ja zbyt głęboko nie potrafię. A moja mama jak zasadzi igłę to szok :-) I z tego głębszego ukłucia wyniki są niższe czyli pewnie prawdziwe.

No ale moja mama jest pielęgniarką, a ja nie ;-) Czasem się tylko w nią bawię i jak widać z marnym skutkiem:-D

Hej :-)

bardzo dziękuję za życzenia :-D chłopaki spisali się na medal :tak:młody zrobił mi laurkę z fantastycznymi życzeniami i zamiast każdej jednej kropki wymalował serduszko :-) a duży urwał się z pracy i zrobił mi niespodziankę godzinę wcześniej z pandorą i storczykiem :-D mam za sobą naprawdę super wieczór :-)

Malinova ja jakoś nie wierzę w glukometry :no: ostatnio słyszałam o kilku przypadkach, że nawet jak pielęgniarki w labie kłuły (przy okazji krzywej) to wyniki się dramatycznie rozjeżdżały z tymi z krwii... ja sama miałam rozjazd w labie na 12 jednostek między glukometrem a krwią (oczywiście wyższy wynik z glukometru... ) a zdarzają się przypadki gdzie rozjazd wynosi nawet ponad 30 jednostek, czyli taki przyzwoity posiłek ;-)

AUralka, trzeba przyznać, że stanęli ci Twoi mężczyźni na wysokości zadania :-)

Mi chyba dzisiaj będzie się wyjątkowo dłużyl dzień. Na ogół wstaję około 10:00 a dzisiaj przed 7. Obudził mnie głód, potem zaczęłam kichac i się rozbudzilam, potem Martynka zaczęła kichac i przyszła do nas i po spaniu. Plusem to że zjedliśmy sobie w trójkę śniadanie, co w tygodniu się nie zdarza ;-)

A co u Was? :-)

reklama
Auralka to udana ta podwójna osiemnastka :)
Chłopcy się spisali :-)

U mnie szaro buro i śnieg. Szukam info o fotelikach.
Chcialabym w tym tyg.ogarnąć jakoś to co brakuje.

Do góry