reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tak, plamienie zauważyłam w południe ale takie dość dziwne bo jak zauważyłam to się umyłam i póżniej już nic nie było a po badaniu szyjki ten cały śluz brązowy był tylko tam głęboko w środku a tutaj przy wejściu nic, nawet na patyku od wymazu nic nie bylo tylko na rękawiczce, teraz też sucho więc jest to dla mnie niezrozumiałe, dostałam też nowe czopeczki wielkości gumy kulki:-D mój gin chyba wychodzi z założenia że im większy tym lepszy:-D a tak poważnie to ma się lepiej rozpuszczać bo u mnie jak zwykle susza wszędzie

reklama
Auralka, gratuluję dobrych wieści z wizyt, dobrze że szyjka trzyma:) a dzidzia faktycznie spora :-)
A ty masz założony jakiś szew lub krążek, bo nie pamiętam?
Jak minie marzec to juz będzie z górki i nawet się nie obejrzymy jak zacznie się wysyp, oczywiście terminowy po 37 tc:tak:

heheheh ja naprawdę nie wiem jak to możliwe no ale w połowie stycznia moja szyjka miała 22 mm, a potem.... chyba sobie przypomniała, że to jeszcze nie pora na rozwieranie się ;-)
a miałam mieć zakładany pessar... ;-) sama w to nie wierzę, ale mam na to dokumenty :-D

Agatka trzymaj się w szpitalu i nie przejmuj głupim gadaniem lekarzy.
Ja z tym moim twardnieniem bylam w szpitalu w 20 tc,ale wyszlam bez zaleceń nawet...

Auralka gratuluje wizyty :-) oby wszystkie takie byly :-)...chyba mialas na tym badaniu w styczniu bardzo pełny pecherz albo badanie na skurczu ;-)

Monisia no to bedziesz mocno zabezpieczona :-) ...a potem jak wyciągną urzadzania to pewnie polezysz do 40 tc :-)

Ja czuje takie niezadowolenie po tej wczorajszej wizycie,tyle pytan nie zadalam.
A wszystko bylo jakies inne, cisnienie mialam niskie (u lekarza,po wysilku !) waga spadła

Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę, ze jestescie dalej tygodniami:( mi leci dalej ten magnez tylko zakrecaja go co jakic czas, bo mi ciśnienie bardzo spada:/ a jak zakreca to później znowu mi się napina brzuch:( czy ktoras tak miala? Staram się myslec pozytywnie, ale zaczynam się bac:( cieszę sie, ze u Was wszystko dobrze:**

Jup nie martw się tą ostatnią wizytą :tak: ja też często zapominam się zapytać i od pewnego czasu noszę ze sobą kartkę z pytaniami jak sklerotyk maksymalny ;-)
Na pociechę napiszę wam zalecenia mojej gin na rwe kulszowa ;-) usłyszałam tylko: no tak to jest rwa bez wątpienia.... no to albo basen albo niech pani sobie wisi na drążku do podciagania się :-D ja odpadłam ;-)

Agatka każda z nas jak zaczynała pisać na tym wątku to miała podobne odczucia do twoich ;-) nawet nie wyobrażasz sobie jak ja zazdroscilam Marcie i Ewelinie, ja byłam w 24 tc a one około 30 tc, no przepaść ;-) za kilka tygodni ja będę maszynka do zmieniania zasranych pieluch, a ty będziesz na takim samym etapie jak ja teraz ;-)

Odebrałam przesyłkę ze stanikami do karmienia i są naprawdę super :-) no i są całkiem sexy, a nie jak namioty ;-) jakbyście szukały to alles mama ;-)

Agatka ja jestem jeszcze za Tobą (a już oszukałam Matke Naturę o 4 tygodnie i mam zamiar oszukiwać dalej) więc głowa do góry, na pewno w szpitalu zabezpieczą Cie odpowiednio

Auralka, a jak dobierałaś staniki? Skąd wiedziałaś jaki rozmiar miseczki i obwód? Te o których piszesz, są piękne, ale nie wiem, jak je dobrać przez internet :-/ przy Martynce miałam kupione na all jakieś takie flaki i to kiepsko dobrane, bo w ciemno, teraz wolałabym tego uniknąć :)

Agatka, jak dołączałam do tego wątku byłam w 19tc. Pamiętam jak razem z Millly pisałyśmy, że chcialabyśmy aby chociaż był koniec lutego i jakoś trochę bezpieczniej. A teraz już połowa marca :) co do magnezu to ja biorę zawsze taką samą ilość (no spy też) a czasem brzuch spina mi się co chwilę... pomyśl sobie, że robisz wszystko co możesz... walczysz, a to najważniejsze! nie poddawaj się!

reklama
Właśnie też miałam zapytać o te rozmiary bo po Natalii miałam kiepskie biustonosze chyba za duże i moje piersi teraz sięgają niemal do brzucha.
Te alle mama sa super tylko czy one są z jakoś usztywniane bo na zdjęciu wyglądaja na "pomowane" moje są i tak już duże i nie wiem czy dobrze będzie je jeszcze optycznie powiększyć:no:

Do góry