reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
U mnie lepiej ale dalej bulgocze w brzuchu.
Spięcia mniejsze.

I jak nowa zabawka Mitaginko ?

Martha, trzymam kciuki za jutro!!!!

Mitaginka, to teraz bedziesz mieć głowę zajętą rozpracowywaniem nowego telefonu, super:)

Auralka, dzięki za namiary na staniki, są super i też się chyba skuszę:)

Wszystkim chorym życzę dużo zdrówka!!! Od niedzieli ma być wiosna więc może przepędzi choróbska i złe humory:)

Ja przez ostatnie dwa dni miałam taką migrenę, że myślałam że mi głowę rozsadzi, na szczęście minęła i wracam do żywych:)

Z tym telefonem to tak nie do końca, bo miałam Samsunga i teraz też mam Samsunga :-) tylko ekran większy ;-)

Do mnie staniKi chyba dojdą jutro, mam nadzieję że będą pasować ;-)

Ja tez chcę większy ekran,normalnie juz tracę wzrok przy tym,
ale jeszcze nie czas na wymianę ;-)

Ja już dzisiaj po badaniach, pojechałam samochodem bo pogoda pod psem a tak myślę że chyba lepiej jechać niż chodzić, jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu.
Chyba muszę się opanowac trochę z jedzonkiem, bo coś bardzo mnie duzo się zrobiło, zaczynałam od 70kg potem zjechałam na67 a teraz o matko 73kg:szok: ale jak tu nie jeść jak ciagle mnie ssie, najgorsze są słodycze, cukier niby ok ale jak nie zjem czegoś słodkiego to mam zawroty głowy i jest mi niedobrze, no cóż pożniej będę ciągle na diecie.

MonisiaP, ze słodyczami to ja mam tak samo ;-) waga rośnie, z Martynka przytylam 7kg a teraz już tyle mam :-/

Dzisiejszy kurier z siódemki próbował skontaktować się ze mną o 6.40. Pobił tym samym DPD. Wiem, kusi Was aby spytać co tym razem zamówiłam :-D otóż poza stanikami, buty dla Martynki ;-)

Hej :-)

Martha powodzenia dzisiaj :-) i oby poród poszedł Ci szybko i sprawnie :-)

Mitaginko to chyba się już nazywa zakupoholizm ;-) żarcik taki :-D

Malinova a gdzie planujecie się przenieść? niedaleko cz zmieniacie region? i czy własny dom?

Dżastina trzymam kciuki aby migrena poszła sobie precz :-) a pijesz dużo wody? bo podobno w ciąży bóle głowy występują gdy się za mało pije...

Monisiap słodycze są potrzebne każdej ciężarnej i do tego jeszcze dzieci lubią słodycze, a że chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej to czasem musimy je trochę czekoladką czy cukiereczkiem porozpieszczać ;-) tak sobie tłumaczę dlaczego na jednym pączusi nigdy nie kończę :-D

Jup jak brzuch? mam nadzieję, że lepiej :-)

Jestem dzisiaj strasznie zmęczona... wczorajszy wieczór i kawałek nocy spędziłam na IP z podejrzeniem cholestazy... na jak nie urok to przemarsz wojsk... koniec końców okazało się, że jest ok, ale nie wiadomo od czego mam ten świąd napadowy... prawdopodobnie alergia, ale na co?? nie zmieniałam żadnych kosmetyków, proszków, no nic... echhhhidę zaraz znowu w oko saurona na ktg i po zastrzyk na alergię...

Cześć dziewczyny! Od dłuższego czasu Was podczytuje i w końcu postanowiłam napisać, mam nadzieje, że mogę dołączyć? :) Jestem w 25 tc, dokładnie dzisiaj mamy 25w3d. Moje przygody z szyjką zaczęły się w styczniu (18tc) kiedy skróciła się z 4,5cm na ok. 2,8cm.. Od tego czasu trzyma się dzielnie, ale niestety skurcze nie dają za wygraną, brzuch boli, napina się, a dziecko napiera coraz mocniej.. Jeden gin wspomina o pessarze "na wszelki wypadek", drugi mówi, że nie ma wskazań-szyjka zamknięta, długość na granicy.. To samo z lekami-jeden każe brać non stop luteinę+nospę+scopolan, drugi zaleca tylko luteinę, a rozkurczowe doraźnie. No i tak na wstępie chciałam się Was podpytać czy bierzecie jakieś leki rozkurczowe na stałe czy tylko doraźnie? I przy jakiej długości szyjki zakładali Wam pessara (jeżeli zakładali)?

reklama
Dzisiaj postanowiłam wybrać pościel, ale jak weszłam na allegro to od nadmiaru misiów, kotków, żyrafek i sówek zakręcilo mi się w głowie.:szok:
chciałabym coś prostego bez zbędnych rysunków.
Powiedzcie kupiłyście już coś??

Do góry