reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mitaginka a gdybyś nie wiedziała? Mi z Marcelem podali antybiotyk już po odejściu wód, biedny się męczył z zapaleniem płuc ponad tydzień. Myślę że nasze kuracje wystarczą już do porodu i nic innego nie wyjdzie, bo nie zdąży :-)

Miałam iść wczoraj do kosmetyczki, ale brzuch od wtorkowej wizyty do dzisiejszej nocy szalał, wiec wolałam nie ryzykować. Dopiero po północy mi się uspokoiło i cisza do teraz.

Pogoda wstrętna, czas mi się wlecze, może to śmieszne, ale mam wrażenie że już zawsze będę w ciąży.

reklama
Gdybym nie wiedziała, żyłaBym w błogiej nieświadomości ;-) i tak często jest lepiej.

KusiciE tymi fryzjerami i kosmetyczKami. W następna środę mam wizytę, może też pójdę do fryzjera... hm...

A czemu już wtedy podali Ci antybiotyk?

Hejo :-)

Jup cieszę się, że trwacie w trójpaku :-) i trzymam kciuki żeby jeszcze min 2 tygodnie taki stan rzeczy się utrzymał :-)

dziewczyny żeby te "mądrości" dotyczyły tylko ciąży

potem spotkamy na swej drodze domorosłych ginekologów, doradców laktacyjnych, pediatrów, dietetyków, psychologów itd.

są takie fajne ubranka z napisem "moja mama nie potrzebuje twoich rad" myślę, że powinny się znaleźć w każdej wyprawce :-D
o to to to... wszyscy wiedzą lepiej jak należy ubrać dziecko, jak należy odpowiadać na jego pytania, ile należy karmić cycem, czy można iść z dzieckiem do restauracji, o której powinno spać itd, itd. no ale po kilku akcjach obawiam się, że taki napis na bodziaku malucha też byłby przedmiotem zażartej reprymendy od babek na podwórku :angry:

Monisiap ty heparynkę bierzesz tylko do porodu? czy przez połóg też się będziesz kłuć?

Dziewczyny widzę, że mamy ogólnowątkową alergię na hasło: "ciąża to nie choroba" ;-) mnie jeszcze drażni, że wszyscy dokoła się pytają jak się czujesz oczekując jednocześnie, że powiem "super, całe życie mogłabym w ciąży chodzić" tiaaaaa jasne...
Jadę dzisiaj do pracy ;-) kurcze godzina w jedną stronę... ale mam plan załatwić ostatecznie temat rocznego macierzyńskiego i ubezpieczenie dla młodej ;-) echhhh

Mitaginka podali mi bo zaczęło rosnąć CRP. Wyniki posiewu były po dwóch dniach i ginekolog powiedział, że gdyby wcześniej podałi mały nie zachorowalby. Dalej wolałabys nie wiedzieć? Chyba lepiej wyleczyć niż później pluć sobie w brodę ze świadomością, że można było coś.zrobić?

tak sobie po cichu marzę że jeszcze jakieś 14 tygodni będą brała clexane a pózniej już nie ale pozyjemy zobaczymy, mam nadzieję że po porodzie wyniki będą w normie i może tylko jakiś acard sporadycznie.

Planuję tylko ściąć trochę włoski bo jak rano wstaje to wszystkie włosy stoją na baczność.

A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz, jeździcie samochodem?? Bo może mylnie ale wyszłam z założenie że lepiej podjechać do przychodni niż iść na nóżkach, czy mylnie??

Mitaginka tak robili mi badania.

Monisiap ja nie prowadziłam samochodu od grudnia, spacery też u mnie odpadają, mąż mnie wszędzie wozi, ostatnio juz tylko w pozycji poziomej na rozłożonym fotelu pasażera.

Rodziłam Marcela na Polnej w Poznaniu. Jak mnie przyjęli pobrali krew i wymaz z szyjki. Chcieli jeszcze zatrzymać porod, ale odeszły wody, jak mi pobrali krew po odejściu wód CRP juz było dużo wyższe niż 12 godzin wcześniej. W sumie od momentu przyjęcia do cc minęło 40 Godzin. W tym czasie trzy razy pobierali krew.

reklama
Ok, już rozumiem. Może dlatego robili te badania że było wcześniej i chcieli poznać przyczynę. No nic ;-) postaram się nie zamaRTwiaC

Do góry