reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ewelina wszystkie trzymamy kciuki żeby z Waszym Franusiem jak najszybciej wszystko się unormowało i żebyście nareszcie mogli w pełni cieszyć się synusiem:-D

Jesli chodzi o ochraniacz do łóżeczka ja też nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka przez ściankę dlatego jak Natalia się urodziła to założyłam go tylko z tyłu i nad główką żebym mogła wszystko widzieć przez szczebelki

reklama
Malinova
Ja mam te podstawowe gondole sa bardzo ciasne ale takie musza być .

Chora sie rozpakowala ale mam inny przypadek teraz...szkoda słów juz.
Zaduch, gorąco a nie pozwala okna otworzyć.

Przepuklina przez wcześniactwo i niską masę urodzeniową, powietrze w brzuszku też ponoć z racji wcześniactwa. Do tego żóltaczka która spadła do 5, a potem w ciągu jednej doby podskoczyła do prawie 9 co nazywają stanem patologicznym. Z nerkami też coś ma - mocz się cofa. Muszę nas zapisać na kolejne usg. Neurolog i okulista to z racji wcześniactwa. Krztuszenie się podczas jedzenia to dlatego, że nie nadąża za pokarmem - a mam już 6 butelkę i zwątpiłam, wyrośnie z tego w końcu. Podwyższone próby wątrobowe nie wiadomo dlaczego - podejrzewają, że zbyt długo nie przybierał na wadze w szpitalu i to na wskutek niedożywienia. A jakby tego było mało to jeszcze stulejka. Ech :(

Ja się kilkanaście razy budziłam w nocy bo myślałam, że już rodzę :/ straszne uczucie

Auralka, Jup dziękuję za rady :tak:Ja widziałam joggera w fajnej cenie z gondolą DELUXE i taką bym chciała. Już na 99% jestem do niego przekonana, żeby tak jeszcze dawali je za darmo:-D:-D:-D

Ewelina moja córcia też ma przepuklinę, strunę dodatkową w serduszku, naczyniaka, próby wątrobowe długo miała podwyższone, powiększone węzły w brzuszku itp. Nie będę opisywała jak znosiła szczepienia, napiszę tylko, że mimo wszystko uważam, że są potrzebne.
Jako młode mamy nie jesteśmy na takie rzeczy przygotowane, przecież bobasy w reklamach są taaaakie idealne.
Z czasem poznasz inne mamy i zobaczysz, że wiele z nich miało podobne problemy.

Mitaginka porodu nocnego się nie boję, bardziej obawiam się, że gdzieś na spacerze czy zakupach mnie dopadnie ;-).

Jup zobaczysz kiedyś będziesz się z tego śmiać i jako babcia będziesz te historie opowiadać wnukom. Ja jak leżałam już po porodzie to przeżyłam zawał, gdy zobaczyłam pielęgniarkę kąpiącą moją córkę przy otwartym oknie w PAŹDZIERNIKU!!!

Ewelina
teraz doczytałam, moja córcia bardzo się krztusiła raz nawet musieliśmy ją ratować bo się tak zachłysnęła, że była już sina. Najspokojniej jadła z butelek dr brown's z wąską szyjką
Do neurologa chodziliśmy co 2 czy 3 miesiące i kilka razy na usg główki

Ostatnia edycja:
Jup, jak nie urok to...przemarsz wojsk;) dasz radę kochana, może następnym razem trafisz na kogoś fajnego, trzymam kciuki:) a jak tam maleństwa w brzuszku, bardzo kopią? Masz jakieś badania w szpitalu, robią Ci ktg?

Mitaginka, ja jeszcze się porodu nie boję, co prawda w nocy sprawdzam co mi leci, czy to luteina czy coś innego:/ ale liczę, że przez najbliższe 3,5 tyg. moja dzidzi nie wymyśli że już wychodzi.

Ewelinka, super że się odezwałaś, bo tu wszystkie czekałyśmy na wiadomość od Ciebie. Bardzo Ci współczuję, że Twój Franuś tyle musi przejść, życzę mu dużo, dużo zdrówka, niech już nic mu więcej nie dolega. Co do wizyt u neurologa czy okulisty to się tym nie martw, wszystkie wcześniaki muszą odwiedzić pakiet lekarzy. Z całą resztą też na pewno sobie poradzi!!!

reklama
Ja się boje,ze porod w domu sie zacznie a nie daj Boże jak bym byla sama a na to jest 50% szans. No ale poki co jestem bezpieczna w szpitalu ;-)

Dzastina
Mam ktg 2 x dziennie i poki co raz w tyg usg a badanie rozwarcia od czasu do czasu. ..
Małe trochę kopia a
bardziej to sie przyciągają ;-)
Dziewczyny niestety wielbicielka zaduchu i braku tlenu zapowiada sie na dłużej. ...bo odkleja jej sie łożysko, a ja juz wariuje, to otwarte okno to moj jedyny kontakt z powietrzem od paru miesięcy ;-) jaka radością jest oddychac swiezym powietrzem! ;-)

Ewelina
Biedny Franus...moje tez beda wczesniakami...boje sie o nie, szczególnie, ze sa małe :(
Zdrowia dla Twojego maluszka.

Do góry