reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
nanusia-na poród to chyba jeszcze za wcześnie u Ciebie...spokojnie,może coś zjadłaś nieteges...

o porodzie nawet nie pomyślałam:). Chyba się czymś strułam, bo właśnie zwymiotowałam,ale tak porządnie, że aż chyba przełyk sobie podrażniłam bo zaczęła mi ślina z krwią lecieć.

Ostatnia edycja:
jednym z objawów zwiastujących poród może być oczyszczanie się organizmu,mogą wystąpić nudności,wymioty,biegunka...stąd mój post.
W Twoim przypadku pewnie faktycznie się czymś strułaś...współczuję...

jednym z objawów zwiastujących poród może być oczyszczanie się organizmu,mogą wystąpić nudności,wymioty,biegunka...stąd mój post.
W Twoim przypadku pewnie faktycznie się czymś strułaś...współczuję...

wiem, wiem czytałam tez o tym. Co prawda od dwóch dni też mam biegunkę, ale mam nadzieję, że to raczej po owocach.

Witam!

Faktycznie jak się czyta to forum to idzie sie uspokoić :) Mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe .... Właśnie dzisiaj odpadł mi czop :)
Tak czytam o tej biegunce ... mi wystarczy trochę sie zestresować i już ją mam :) To jest moja druga ciąża i już mam jej dość :p

ja tez od paru dni latam do wc ( jakies 4 razy na dzien) i myśle właśnie ze mam mega ucisk na jelita, bo oczyszczanie to chyba jeszcze nie.. a z tym czopem to jak czytam, to on odpadnie i co.. nic? ja zawsze myslalam ze jak juz wypadnie, to zaraz odchodza wody i sa skurcze, a tu czytam, ze pare dni tak mozna jeszcze chodzic po wypadnieciu.. boze jak ja marze, żeby mnie tak wraz wzielo.. wody, skurcze i zaraz porod... i zeby tak przed czasem a tu jeszcze do terminu 12 dni.. najgorsze to czekanie;//;/;/

ewelinak jejku przeciez to niemozliwe zeby miec cos takiego na brzuchu :szok:
Dziewczyny, nie rozpakowywujcie sie jeszcze. nanusia na Ciebie zdecydowanie za wczesnie a aniawos musisz do terminu cc doczekac. Nogi zaciskajcie i tyle. A macie do tego jakies skurcze? Bo jesli nie to tez wydaje mi sie ze to po prostu problemy trawienne.

ewelinak jejku przeciez to niemozliwe zeby miec cos takiego na brzuchu :szok:
Dziewczyny, nie rozpakowywujcie sie jeszcze. nanusia na Ciebie zdecydowanie za wczesnie a aniawos musisz do terminu cc doczekac. Nogi zaciskajcie i tyle. A macie do tego jakies skurcze? Bo jesli nie to tez wydaje mi sie ze to po prostu problemy trawienne.

Ja oprócz stawiania się macicy, czyli tych skurczy przepowiadających ( bezbolesnych) nie mam żadnych dolegliwości. Ja wczoraj chyba poprostu się strułam.

reklama
A ja dzisiaj zaliczyłam znowu jazdę "skurczową" - i przez 3 godziny mniej więcej co 10 minut brzuch mi tak twardniał, że powietrza brakowało. Oczywiście szukałam o tym na necie - i doczytałam, że tak nasilają się skurcze Braxtona-Hicksa - tzw skurcze przepowiadające... Jeszcze kilka dni i kończy mi się 36 tygodni - więc powinno być ok. A te skurcze przepowiadające mogą się pojawiać nawet 2, 3 tygodnie przed porodem.
Jak znam siebie - hahahah - to się wyciszą i urodzę po terminie. Tak miałam z najmłodszym - dwa razy szykowałam się do szpitala - bo myślałam, że top już ;-)

Dziewczyny - z tym czyszczeniem... to może jakiś wirus panuje... Mnie też tak czyściło kilka dni. Ale dzisiaj jest ok

Do góry