reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak miesiączki po Duphaston

Casablanca1234

Fanka BB :)
Biorę Duphaston od dwóch miesięcy na wyregulowanie cykli,pozbycie się torbieli (staramy się o dziecko). po pierwszym opakowaniu od ostatniej tabletki dostałam okres za 4 dni po drugim powinnam dostać 27.02 a do dnia dzisiejszego nie mam. Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Czy tak się dzieje zawsze po drugim opak???

reklama
A w jaki sposób ten duphaston bierzesz??
Ogólnie to ma on "symulować" cykl. Powinnaś go brać przez 10 dni PO owulacji, a następnie go odstawić.
Chyba że w międzyczasie staracie się o ciążę, to 11 dnia rano robisz test - jak jest negatywny, to odstawiasz. A jak pozytywny, to bierzesz dalej.

Duphaston to sztuczny progesteron - jeśli weźmiesz go przed owulacją, to ją sobie możesz zablokować. Duphaston to sztuczny progesteron. A progesteron wzrasta po owulacji i się utrzymuje aż do @. A @ przychodzi, gdy progesteron spada. A więc odstawiając duphaston dajesz znać organizmowi, że czas na @.

A w jaki sposób ten duphaston bierzesz??
Ogólnie to ma on "symulować" cykl. Powinnaś go brać przez 10 dni PO owulacji, a następnie go odstawić.
Chyba że w międzyczasie staracie się o ciążę, to 11 dnia rano robisz test - jak jest negatywny, to odstawiasz. A jak pozytywny, to bierzesz dalej.

Duphaston to sztuczny progesteron - jeśli weźmiesz go przed owulacją, to ją sobie możesz zablokować. Duphaston to sztuczny progesteron. A progesteron wzrasta po owulacji i się utrzymuje aż do @. A @ przychodzi, gdy progesteron spada. A więc odstawiając duphaston dajesz znać organizmowi, że czas na @.
Lekarka nic mi nie mówiła żeby 11dnia robić test. Z tego co dziś widzę to chyba jestem w ciąży a leku nie brałam od 9 dni bo nie wspomniała żeby go brać cały czas.. zresztą wątpię żeby test wyszedł tydzień temu pozytywny....

Lekarka nic mi nie mówiła żeby 11dnia robić test. Z tego co dziś widzę to chyba jestem w ciąży a leku nie brałam od 9 dni bo nie wspomniała żeby go brać cały czas.. zresztą wątpię żeby test wyszedł tydzień temu pozytywny....
A z czego wnioskujesz,że jesteś w ciąży?Jeżeli tak to masz odpowiedź dlaczego nie ma krwawienia.

Ja poroniłam 12.12 i nie miałam miesiączki do wczoraj dostałam 12.02 duphaston 2x1 na 10dni i po zakończeniu tabletek równo po 10 dniach dostałam.miesiaczke . Też myślałam że w ciąży jestem bo po poronieniu można zajść szybciej w ciążę ale ja akurat nie zaszłam.

Napisałam post zanim zrobiłam test...powtórzę go jutro bo nie dowierzam 😃
To jak bez testu wnioskowałas, że jesteś w ciąży?
Powodzenia jeśli się udało, ale to nadal proga powinnaś brać (a przynajmniej w trybie natychmiastowym skontaktować się z gin co dalej)...
I lecieć na betę.

To jak bez testu wnioskowałas, że jesteś w ciąży?
Powodzenia jeśli się udało, ale to nadal proga powinnaś brać (a przynajmniej w trybie natychmiastowym skontaktować się z gin co dalej)...
I lecieć na betę.
Napisała pierwszego posta z pytaniem, w między czasie zrobiła test i napisała "z tego co widzę jestem w ciąży" więc o ciąży dowiedziała się z testu a nie bez niego 😊

To w jakich dniach cyklu ty go bierzesz? Skoro powinnaś po owulacji to po 11 dniach test wyszedłby pozytywny

reklama
To w jakich dniach cyklu ty go bierzesz? Skoro powinnaś po owulacji to po 11 dniach test wyszedłby pozytywny
I wyszedł pozytywny. Miałam brać od 16dc....po 10 dniach przestać brać....czekałam i zaczęłam mieć obawy czy mi się wszystko nie rozreguluje skoro tej miesiączki nie mam . Zrobiłam test i mam dwie kreski. Ciąża pewnie jakaś dwutygodniowa ale co dalej z tym dupkiem...
Nie wiem czy skontaktować się tel z moja gin czy już udać się na wizytę.

Do góry