reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak okresu, testy negatywne

Hej dziewczyny,
Wiem że każda z nas jest inna i jej ciało reaguje inaczej. Pisze tutaj chyba dlatego, że w głębi duszy liczę na to że któraś z Was da mi cień nadziei..
Staramy się z narzeczonym o dziecko, aktualnie okres spóźnia mi się 3 dni. Zrobiła. Kilka testów negatywne.. sprawdzałam owulację za pomocą pasków testowych - przez kilka dni wychodziły pozytywne i w tym czasie kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Aktualnie czuje się osłabiona, od 3 dni mam podwyższoną temperaturę 37,1 stopni, miewam chwilami nudności. Możliwe że zrobiłam testy za wcześnie bo licząc termin od ostatniego dnia miesiączki to dopiero wskazuje na 3 tydzień potencjalnej ciąży. Czy któraś z Was już na tym etapie maila pozytywne testy bądź badanie beta HCG?

reklama
Ciążę liczysz od ostatniej @, więc byłby to już 5tc.
Także zrób sobie betę, ale 3 dni spóźnienia to jeszcze jest norma dla cyklu.

No i testy owulacyjne robi się tylko do pierwszego pozytywnego. Kolejne już są nieważne. Chodzi jedynie o moment, by wyłapać, kiedy z negatywnego zrobił się pozytywny. Od tej chwili owulacja będzie w ciągu 24-36h.
Także to że Ci przez kilka dni wychodziły pozytywne, to nie znaczy, że wtedy była owulacja. One przez całą fazą lutealną potrafią wychodzić pozytywny. A to już jest PO owulacji.

Ciążę liczysz od ostatniej @, więc byłby to już 5tc.
Także zrób sobie betę, ale 3 dni spóźnienia to jeszcze jest norma dla cyklu.

No i testy owulacyjne robi się tylko do pierwszego pozytywnego. Kolejne już są nieważne. Chodzi jedynie o moment, by wyłapać, kiedy z negatywnego zrobił się pozytywny. Od tej chwili owulacja będzie w ciągu 24-36h.
Także to że Ci przez kilka dni wychodziły pozytywne, to nie znaczy, że wtedy była owulacja. One przez całą fazą lutealną potrafią wychodzić pozytywny. A to już jest PO owulacji.
Dziękuję za podpowiedź bo w sumie pierwszy raz używałam testów owulacyjnych. Czytałam właśnie że mogą wychodzić pozytywnie przez kilka dni. W takim razie zaczekam jeszcze kilka dni i zrobię betę jeżeli @ się nie pojawi.

Jeśli cykle masz regularne i masz 3 dni spóźnienia, to możesz dzisiaj pójść i zrobić badanie.
Po co się męczyć niewiedzą przez kolejne dni? 🤷‍♀️

reklama
Cykle mam regularne. Dzisiaj badania odpadają bo wszystkie placówki są już zamknięte, a jutro do pracy na cały dzień, więc zostaje w środę niestety

Do góry