reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak przyrostu w 17tc

Nanus

Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny jestem w 17+4tc licząc od dnia miesiączki a 17+0tc licząc od wyliczonego terminu porodu z pierwszych prenatalnych, 6 dni temu byłam u lekarza prowadzącego waga dziecka wynosiła 180g jak na ten tydzień lekarz mówił że była naprawdę duża, dzisiaj znów byłam u tego samego lekarza a waga dalej taka sama, wszystkie pomiary praktycznie takie same, póki co lekarz mówi żeby się nie przejmować i skontrolujemy za tydzień czy przyrasta, ale ja oczywiście się ogromnie tym przejmuje i nie daje mi to spokoju 😕 czy któraś z was może miała taką sytuację ? Szczęśliwą historię która podniesie na duchu?

reklama
Wagę się określa na podstawie pomiarów długości. Jeśli lekarz gdziekolwiek źle wstawił punkt, to i potem szacowana waga wychodzi jak wychodzi.
Piszesz tylko o wadze - a jak inne pomiary? Obwód brzucha, CRL, BPD, HC, AC, FL? Któryś wymiar musi odpowiadać starszej ciąży.

Wagę się określa na podstawie pomiarów długości. Jeśli lekarz gdziekolwiek źle wstawił punkt, to i potem szacowana waga wychodzi jak wychodzi.
Piszesz tylko o wadze - a jak inne pomiary? Obwód brzucha, CRL, BPD, HC, AC, FL? Któryś wymiar musi odpowiadać starszej ciąży.

Tutaj dodaje zdjęcia pomiarów z zeszłego tygodnia i z dzisiaj
Ale dodały się chyba w złej kolejności 🫣 te z 17+0 to z dzisiaj

Załączniki

• IMG_5346.jpeg
    3,3 MB · Wyświetleń: 60
  • IMG_5345.jpeg
    3,4 MB · Wyświetleń: 48
Tutaj dodaje zdjęcia pomiarów z zeszłego tygodnia i z dzisiaj
Ale dodały się chyba w złej kolejności 🫣 te z 17+0 to z dzisiaj
przecież tu masz wyraźne przyrosty. Kiedy wizytami był krótki czas, więc nie masz się czym narazie martwić. Ta tzw. "waga" to wypadkowa pomiarów i jest mówiąc delikatnie- bardzo szacunkowa

przecież tu masz wyraźne przyrosty. Kiedy wizytami był krótki czas, więc nie masz się czym narazie martwić. Ta tzw. "waga" to wypadkowa pomiarów i jest mówiąc delikatnie- bardzo szacunkowa
No właśnie to mnie zastanawiało, przestraszyłam się tym że pani doktor powiedziała że waga ta sama i czekamy co będzie w przyszłym tyg, więc myślałam że całkiem nie urósł dzidziuś i stanął w miejscu.
Dziękuję za odpowiedź !🩷