reklama

Brzuszki lipcówek :)

O rany mafu ja mam ten sam wiek i nic nie widać. Piękny brzuchol. Mnie ciutek wybrzuszylo od pępkiem ale nadal nie mam wam czego pokazywać. Dziś weszłam na wagę i 1,5 kg mniej. Jestem duża kobieta i nie mogę dużo przytyć więc cieszy mnie to że nie mam przyrostu na razie. Ja się chyba pochwalę dopiero za kilka miesięcy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola według mnie masz malutki brzuch, tym bardziej skoro zapinasz sie w dżinsy, ja juz od jakiegoś czasu nie nosze :)
Mafu juz ładnie widać ciąże ;)
Co do ważenia to mi położna sie pyta czy sie sama ważyłam i wole to robić u siebie na czczo. Jako weteranka odchudzania dodam ze najniższa waga jest rano po wysiusianiu sie oraz koniecznie przed prysznicem, jakoś po kąpieli zawsze jest kilkanaście gram więcej (przynajmniej u mnie).

Do tych, które już rodziły ;) czy któraś z Was miała problem z tym rozejściem mięśni brzucha? (Nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa)
Ostatnio o tym czytałam, a jako że mam słabe moęśnie, to się tego boję. A teraz nie poćwiczę mięśni brzucha

No iii czy jesteście już po USG 1 trymestru? Ja mam dziś :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola - Ty sie tak wszystkiego nie bój [emoji6]. Ja, ze swoją nadwyżka kg w trakcie 1 ciąży (25 kg, w tym sporo wody), nie miałam żadnych powikłań związanych z rozejsciem mięśni prostych brzucha (a przed ciąża nie latalam po siłowniach). Zresztą spokojnie - gdyby coś poszło nie tak - i na to są sposoby.
Jesteś szczupłą dziewczyna - będzie dobrze.

Jedyne co mogę polecić, aby Cie uspokoić, to pilnować się, żeby w późniejszych tyg ciąży nie przesadzać z podjadaniem (wówczas przyrost wagowy w trakcie miesiąca może dobić w trakcie kontroli).
Unikaj slodzonych napojów (bomba kaloryczna) po której nadal chce sie pić, dużych ilości owoców (moja kuzynka potrafiła dziennie leciutko po 2 kg mandarynek zjadać, i to jeszcze wieczorem.. - po 2 tyg nie wierzyła wadze, a po miesiącu dostała op..dol od gina).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do tych, które już rodziły ;) czy któraś z Was miała problem z tym rozejściem mięśni brzucha? (Nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa)
Ostatnio o tym czytałam, a jako że mam słabe moęśnie, to się tego boję. A teraz nie poćwiczę mięśni brzucha

No iii czy jesteście już po USG 1 trymestru? Ja mam dziś :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja rodziłam ponad 6 lat temu wprawdzie ale nie pamiętam żebym miała jakieś problemy z rozejściem się mięśni. Przytyłam w 1 ciąży jakieś 12/13 kg. Raczej to książkowe kg.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
aim - bo na ćwiczenia jest odpowiedni czas :-).
Wiadomo, wszystkie wewnętrzne organy muszą wrócić na swoje miejsce. Także czasami lepiej wrócić do pełnej aktywności sportowej po 6 m-cach. Maluch i tak nam sporo ćwiczeń siłowych zapewni ;-). Ważne jest też w jaki sposób się rodziło.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry