reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Ja wiem z ta waga. Ale wiecie - duzo z Was nix nie tyje ;) a ja z Dnia na dzien :D wlasnie to z dnia na dzien mnie zaskoczyło. Ale nigdy niewiadomo- moze dalej bedzie mega szybko rosnąć albo sie zatrzyma na chwile.
Nie wykluczam tez wzrostu wagi i cm w udach np po ćwiczeniach ;)

Ale dziekuje - ja nie bardzo mam porownanie i nie umiem określić czy brzuch duży jak na 1 ciaze i ten tydzien czy nie. A Wy bardziej doświadczone i obiektywne :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova z reguły tak jest no i co dwa tygodnie chyba macica się usnosi wiec widać różnicę. Wiadomo, że może być inaczej :)

Ola.. Prawie nie jadam, slodkue rzaaadko a nie chcesz wiedzieć ile utylam i to nagle. W tym samym czasie oblał mnie celulit do tego i tona wody. W poprzednich ciazach tylko puchlam. A bez ciąży uważam, że jestem w miarę wycwiczona i zgrabna, nie chuda ale wxsam raz z misniami jak Lubie i smukła. A w tej ciąży, mimo ćwiczeń w tamtym czasie naagle mnie tak zalalo.. Na piczatku bardzo mi było źle z tym ale to ciąża, dzieciątko najważniejsze, waga to tylko waga, zrzucisz. Ciesz się swoim szczęściem :) i nie myśl juz skąd taki nagły nadmiar.

Wiem i oczywiscie sie cieszę :)
Nie chce, żebyście mnie złe rozumiały i odbierały.
Dla mnie to wszystko jest po prostu nowe i nieznane. Dlatego nie wiem czy jest ok czy niekoniecznie.
Żadna z bliskich mi kolezanek nie jest w ciazy albo jak była to sie objadają na maksa :)
Dlatego o tej wadze pisze swoje pierwsze odczucia no i pytam Was,zeby miec jakis ogólny pogląd na sytuacje :) no i porownanie czy któraś miała podobnie do mnie :)
Wirm, ze tez nie ma reguły, ale dzięki rozmowie z Wami moge mniej wiecej wywnioskować jak najczęściej bywa. Patrząc na normalne kobiety, a nie jakies turbo fit z mięśniem na mięśniu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi bardzo trudno zaakceptować wzrost wagi, kiedyś pisałam ze w pierwszej ciąży nic nie przybrałam, a w drugiej 4,5kg. Tylko ze ja przed ciążami miałam duża nadwagę ok 20 kg i pózniej w ciąży chudłam przez dietę cukrzycowa. Także ja chudłam, a ciąża rosła i cały czas wychodziło na 0. Taka sytuacja raczej nie zdarzy sie osobie szczupłej.
O ile rosnący brzuch dla mnie jest ok to waga robi smuteczek

Ola W ja tez mam z tym problem - nie znam nikogo w ciąży ;) nie tylam nic od poczatku ciąży, schudłam nawet 2kg aż między wizytami (3tyg) przybylo mi 2,5kg (ale lekarz wazy mnie o 18 wiec slabo porównywalne) i lekarz powiedzial żebym pilnowala wagi bo będziemy musieli odbyć rozmowę ;-) wiec tez przeszukalam neta w poszukiwaniu porównań, a teraz się waze codziennie i codziennie mam inna wagę i to nie zawsze wyzsza :D nie przejmuj się kazda z nas troche schizuje :D

reklama
Do góry