• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

U mnie też może wziaść 2 tygodnie opieki nad żoną ( tzn. chodzi o mnie ;D) i urlop - tylko my planujemy lipcu i w lipcu zrobić chrzciny.
Też się boję jak na początku sobie poradzę z tym wszystkim.
A cieszę się, że rodzimy na wiosnę - bo ominie nas problem turlania się po ściegu :laugh: :laugh: - i nie mieszczenia sie w kurtki zimowe

reklama
Jejku u nas w katju tyle sniegu,uwierzcie mi dziewczyny ja sie ogromnie ciesze bo nie widzialm tak pieknej zimy od 5 lat :)
wczoraj tak pieknie pruszylo,tylko niebiezpiecznie,bo mieszkam u meaz rodzicow,a oni na gorce na ktora trzeba si wspinac,a droga jest nie rowna troche oblodzona,a na tym sniegi i wczoraj wlasnie sie potknelam i przewrocilam w momencie goracy pot mnie oblal,czy jestem cala i dzidzi wpozadku,dobrze ,ze troche reka sie zamortyzowalam,teraz to tylko z mezem wchodz i zchodz,bo juz sie boje ::) ::) ::)

a myslalyscie moze w krotym miesiacu zrobic chrzciny????? My mamy slub cywilny i chcemy robib chrzciny w kraju,mam nadziej,ze ksieza nie beda nam robic wielkich utrudnien.chcialm bym ochrzcim mala ok 3-4 miesiaca :)

Maxin ja tez mam ten problem za mam cywilny i juz nas babcie strasza ze beda problemy i zeby za jadnym zamache zrobic chrzciny i slub co nams ie nie podoba:(:( oby wszystko bylo dobrze:)

mam nadziej Lilith,bo wiesz jak o\to z naszym kosciolem jest,w jedej parafi nie robia problemow,a w innych slub koscielny musi byc i tyle
A niechail bym,aby przez to nasze malenstwo nie mialy chrztu.Kumpela zalatwiala chrzciny bo nie mieli slubu,ksiadz fakt sie zgodzil,ale musieli obiecac i dotrzymac slowa aby za pare miesicy sie chajtnac,ale powiem ci ze chrzciny wygladaly bardzo oleajaco,ksiadz w ogole si nie przylozyl,a kase duza wziol ::) ::) ::)
zobaczymy pozniej,

Teraz to by tylko za wszystko kase chcieli i wymagali...a przeciez taki obowiazek....
w dodatku ja moglabym miec problemy bo i tak z mezem nie mamy bierzmowania:):):):)

moj brat tez mial tylko cywilny - jak chrzcili pierwsze dziecko - byly problemy ale znalezli jakas parafie gdzie ksiadz sie zgodzil; ale jak chcieli ochrzcic rok pozniej drugie dziecko to ksiaz w tym koscoilku powiedzial ze pod warunkiem ze wezma od razu slub koscielny; i tak zrobili;
to bylo wprawdzie 8 lat temu ale wiem ze i dzisiaj sa takie problemy;
i ja calkiem tego nie rozumiem ... ksiezom powinno chyba zalezec na nowych duszyczkach w kosciele a tu takie fochy ... a co dziecko jest winne temu ze rodzice nie maja slubu ???

DZIEWCZYNY...JA SIĘ PYTAŁAM KSIĘDZA JAK BYŁAM W CIAZY Z EWĄ JAK TO JEST Z TYM CHRZTEM JEŚLI RODZICE NIE MAJĄ ŚLUBU KOŚCIELNEGO,BO WIEDZIAŁAM,ŻE MY NIE BEDZIEMY GO MIELI I POWIEDZIAŁ,ŻE TO NIE JEST ŻADNE WIDZIMISIE KSIEDZA TYLKO TAKIE SĄ PRZEPISY,JEŚLI NIE BIERZESZ ŚLUBU KOŚCIELNEGO TYLKO Z POWODU TWOJEJ "ZŁEJ WOLI" CZYLI,ŻE MOZESZ ,ALE JESZCZE Z JAKICHŚ INNYCH POWODÓW NIE CHCESZ TO KSIĄDZ NIE POWINIEN CHRZCIC TWOJEGO DZIECKA TO GŁUPIE,BO GDYBYŚ POWIDZIALA,ZE JESTEŚ SAMOTNĄ MATKĄ NIE BYŁOBY PROBLEMU,ALE TAKIE JEST WLAŚNIE DEBILNE PRAWO KOŚCIELNE,MY DO TEJ PORY NIE MAMY KOŚCIELNEGO ŚLUBU,CHOC OBIECALAM MĘŻULKOWI,ZE JAK SIE POJAWI DRUGIE DZIECKO TO WRÓCIMY DO TEMATU:)MY NIE MIELIŚMY WIĘKSZYCH PROBLEMÓW Z OCHRZCZENIEM EWY,CHOC KSIĄDZ POWIEDZIAŁ,ZE ON MOZE NAM ZAŁATWIC ŚLUB W MIESIĄC MĘZULEK ZACZĄŁ ŚCIEMNIAC,ZE NIE MAMY KASY I TAKIE TAM TO WYPALIŁ,ZE ON NAM DA ŚLUB ZA DARMO:) W KOŃCU STANĘŁO NA TYM,ŻE POPROSIŁ,ŻEBYŚMY CHOCIAŻ NAUKI PRZEDMAŁZEŃSKIE ZROBILI (OCZYWIŚCIE JESZCZE NIE ZROBILIŚMY)I MUSIELIŚMY PODPISAC TAM COŚ JAKIEŚ OŚWIADCZENIE,ŻE BĘDZIEMY JĄ WYCHOWYWAC W WIERZE KATOLICKIEJ CZY JAKOŚ TAK COŚ TAKIEGO PAMIĘTAM BYŁO...NIE WIEM TYLKO JAK BĘDZIE Z DRUGIM DZIDZIUISIEM:)

reklama
LILITH TO WY NIE MACIE BERZMOWANIA?A KTÓRY KSIĄDZ DA WAM ŚLUB KOŚCIELNY BEZ TEGO????A CO DO KASY TO NIE MA CO SIĘ OBURZAC,BO ONI Z TEGO WŁASNIE ŻYJĄ I TO NIE JEST TAK,ZE TY DASZ MU 50ZŁ ZA CHRZCINY I ON TO DO KIESZENI...LWIA CZĘŚC TEGO IDZIE DLA PARAFII I POŁOWA DLA PROBOLA DLA NIEGO TYLKO MAŁA CZĘŚC,A POWIEM WAM,ŻE MY ZA CHRZCINY NIC NIE ZAPŁACILIŚMY,A WIEM,ZE NP. U MNIE W PARAFII ZNACZY W MOJEJ Z KTÓREJ POCHODZĘ KSIADZ MA CENNIK:)A NIE,ZE CO LASKA:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry