reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelka czy piers ???

Chciałam wiedzieć jaką opcje karmienia wy wybrałyscie i którą uważacie za słuszna i dlaczego ???

• Wszystkich głosujących
    92
ty mnie nie obarzaj bo ja tego nie robie!!!!
I jak mozesz to mnie czytaj
JA pisalm ze jak matka jest spojna i ni
c nie przezywa traumatycznego to racej powinna dac rade wykarmic
Nigdy nie pisalm ze ty o dziecko nie dbasz!!
ps jak mnie jeszcze raz obrazisz do zglodze do administratora

reklama
tweety i malutka na tym forum uzywamy racjonalnych argumentów w dyskusji i nie obrazamy innych uztkowników.
W zwiakzu z tym wypowiedz  tweety została wykasowana. Jest to ostrzezenie od moderatora
Tutaj mozesz sie zapoznac z NETYKIETĄ czyli regulaminem serwisu Babyboom.pl
https://www.babyboom.pl/plsocdzieci/netykieta.html
Cytuje:
"- obrażanie członków grupy
- pisanie krytycznych uwag dotyczacych osoby a nie poglądów"

Jesli chodzi o post malutkiej rowniez prosze o zaastanowienie sie nad formą swoich wypowiedzi.

Każda mama czy butelkowa czy karmiaca piersią zrobi wszystko co w jej mocy by dziecku nieba uchylic. ( pomijam tu przypadki patologicznych matek o których coraz czesciej sie niestety słyszy).

Pozdrawiam wszystkie mamusie karmiące - nie wazne czy piersia czy butelką.

Wiecie co, jak tak czytam Wasze posty jest mi przykro_Odnoszę wrażenie że doszło do niezdrowej licytacji i walki. Piers - butelka - pierś - butelka itd, itp. Dodatkowo niewybredne słowa i argumenty, chwyty tzw poniżej pasa. A przecież tak naprawdę najważniejsze jest to żeby dziecko było najedzone, kochane, szczęśliwe - a sposób karmienia nie jest wyznacznikiem miłości. Tak więc takie krytykowanie sposobu karmienia tak naprawdę jest bezcelowe. Każda sytauacjia jest inna, każde dziecko i mama też jest inna, a przecież nikt nie chce robic krzywdy maluszkowi.Poza tym taka ostra krytyka jest w jakiś sposób ingerowaniem w nasze prywatne życie a że w większości nie znamy się w realu tak więc myślę, że nie mamy prawa wchodzić z butami w czyjeś życie. Każda z nas (przynajmniej ja) cieszy się że udalo się przetrwać ciąże (moja była z problemami), szczęśliwie urodzić zdrowe dziecko, dojść do siebie po porodzie i cieszyć sie i kochać swoje maleństwa. I nie dać się zdołować i zdeptać innym. Najważeniejsza jest miłość do dziecka a nie sposób karmienia.
Trzymajcie się ciepło i dzielnie, tulcie w ramionach swoje maleńśtwa , bawcie sie z nimi i korzystajcie z każdej danej Wam chwili z dziecmi. Nie myślcie że jak karmicie tak a nie inaczej to jesteście lepsze lub gorsze. Ja staram się pamiętać o tym że życie naprawdę jest kruche i szkoda mi czasu na myślenie czy karmię źle czy dobrze (chodzi o sposób). I to że teraz udaje mi się jeszcze karmić piersią nie oznacza że jutro też tak będzie. I nie robię z tego problemu. Dla mnie najważniejsze jest że synek jest kochany, szczesliwy, wesoły i radosny, rozwija się prawidłowo.
Pozdrawiam

oj,oj... ale dyskusja ::)

ja karmię piersią i faktycznie jest to o niebo wygodniejsze niż karmienie butelką :) więc na pewno nie karmi się butelką z wygody ;) i na pewno mamy butelkowe nie są w niczym gorsze niż te karmiące piersią bo wiem, że gdyby miały możliwość to na pewno karmiłyby piersią.

Mija pisze:
A te które atakują inne mamy które z jakiś powodów nie karmią piersią ....zastanówcie sie nad soba,bo los jest przewrotny i same możecie sie stać tymi które patępiacie

i tu bardzo ładnie mija to ujęła :)

matko ale awantura jakby bylo o co....dziecko ma byc nakarmione, zdrowe i szczesliwe i niewazne czym, mozna nawet karmic butelka po coca coli jesli ktoras sobie tego zyczy i nikt nie powinien wchodzic z buciorami w czyjejs decyzje i zycie....

Witam i łapki na zgodę!
Jestem po obu stronach barykady i znam wiele za i przeciw obydwu metod karmienia.
Obydwie są trudne i obydwie są łatwe :)
Ważne żeby dzidzia była zdrowa, a o to każda mama dba przecież, prawda?
Uśmiech dla wszystkich Mam, szkoda dnia! U mnie świeci słoneczko, więc wysyłam je każdej mamie i każdemu maluszkowi!
:) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D
pozdrawiam

dolaczam sie :)
ejamke pisze:
Witam i łapki na zgodę!
Jestem po obu stronach barykady i znam wiele za i przeciw obydwu metod karmienia.
Obydwie są trudne i obydwie są łatwe :)
Ważne żeby dzidzia była zdrowa, a o to każda mama dba przecież, prawda?
Uśmiech dla wszystkich Mam, szkoda dnia! U mnie świeci słoneczko, więc wysyłam je każdej mamie i każdemu maluszkowi!
:) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D :) ;D
pozdrawiam

no wlasnie!!!!!! ja tez sie dolaczam!
tylko przykro mi z powodu tej mojej osterej wypowiedzi do moni79!!!!!! glupio sie z tym czuje! po prostu bardzo sie zdenerwowalam! ale monia chyba juz mi wybaczyla!!!!!!!!

reklama
Ojoj ale awantura się wywiązała ::) ::) ::)

A przecież najważniejszę są dzieciaczki i to żeby głodne nie były. Każda mama chyba własnie do tego daży więc już nie ma o co się kłócić. My karmimy butlą inne mamusie cycem a dzieciaki są szczęśliwe i koniec kropka ;D ;D ;D

Do góry