• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ola_o ogromne gartulacje... nie powiem zeby Julianna byla malutka :-D

Madziara wiem nawet lekarza sie pytalam czy moze tak stac sobie i mniej wiecej cos takiego sie dowiedzialam. Zreszta sama sie domyslalam ze jeszzce za kruchutkie ma wszystko;-)

Jestem dzisaj jakas zmeczona nie iwem moze to przez ta zmiena pogode raz slonce siweci a raz pada znaczy sie teraz to juz ksiezyc swieci:blink:

Ola, córeczki faktycznie dorodne rodziłaś :tak:

Moje dzieciaki też zresztą całkiem spore się rodziły, choć dziewczynki do 4 kg nie dobiły:
Damian - 4100 g i 59 cm
Paulina - 3850 g i 57 cm
Patryk - 4570 g i 65 cm
Oliwka - 3830 g i 57 cm
Największy był Patryk, w szpitalu wśród noworodków wyglądał jak 3 miesięczne dziecko.
Położne mówiły: No takim to zajmować się można, ale rodzić bym nie chciała :-D

Renifer, niedługo się przekonasz jak to jest mieć noworodka w domu :tak::-D

Kolia, to może przesilenie wiosenne :confused: Poza tym przy takim maluszku jest co robić, a Ty jeszcze się musisz uczyć do tego, także nie dziwne, że czujesz się zmęczona.

Ja też zresztą jakaś taka wypluta, dziś rano miałam dużo sił i chęci, ale szybko uleciały :sorry2: A muszę chałupę doprowadzić do porządku i żarcie poszykować, bo w sobotę wyprawiamy 18natkę Pauliny. Rety jak mi się nie chce :oo2: I gdzie tyle luda się zmieści w moim mieszkaniu to nie wiem :dry:

Ola O,

gratulacje, mała wielka dziewczynka o romantycznym imieniu ;-):-D

Renifer,

ja też nic nie pamiętam z etapu noworodkowego, chyba wyparłam z pamięci, a co do Mikiego to widać, że z tym gryzieniem to by się z Igorkiem dogadał, co prawda teraz mniej gryzie, ale też mu sie zdarza.
Z reszta tez mamy z nim przejscia, bo jest dosc agresywny i placzliwy przez te cholerne wielkie zęby. Na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie takiej dwójki hihi

Kolia,

moze jakies preparaty wzmacniajace na wiosnę ? ja tez jestem bardzo czesto zmeczona, bo w pracy mam bardzo duzo stresow i najchetniej bym spała po powrocie do domu. Planuje sobie strzelić jakis bodymax w plynie, podobno pije sie rano przed sniadaniem i po 2 tygodniach jest sie w lepszej formie.

Kasiad,

uu, no to faktycznie masz troszkę przygotowań, ja z kolei w sobotę jade na chrzciny i dodam, ze jestem matką chrzestną

idę umyć ząbki synusiowi , miłego wieczoru

ola - jak to jest miec takie małe dziecko w domu..:confused:. ja juz chyba zapomniałam... ;-)
jest super - jest taka maleńka, kruchutka, rokoszna... a jednocześnie moja Weronika nagle wydaje mi się taka duuuuża ;-) generalnie jest duża, ma 104cm wzrostu, waży 16,8kg, dawno jej nie nosiłam, ze względu na brzuszek - więc teraz tym bardziej prawem kontrastu jest "wielka":tak:
co do porodu generalnie powiem wam, ze nadal jestem w szoku nad jego tempem :szok: pierwsze skurcze miałam od 6.30 co 8-10 minut, potem były co 7min, więc nie spieszyliśmy się za bardzo i w szpitalu byliśmy o 9.30, przyjęli mnie, na sali porodowej byłam 9.40, położna zbadała i mówi rozwarcie na 7 :szok:... nad drzwiami wisiał zegar, wiec widziałam: 9.58 odeszły mi wody (ale dziwne uczucie, taki cieply wodospad ;-)), 10.05 pierwszy party, 10.25 po wszystkim.... szok po prostu... żadnego znieczulenia... rodziłam głośno - cały szpital mnie słyszał :zawstydzona/y:;-):sorry2: a jak urodziłam, to pytałam "już? już koniec? tak szybko?" po prostu nie mogłam uwierzyć... mój mąż też był w szoku, że tylko tyle nam to zajęło ;-)

reklama
ola_o az mi sie przypomnial moj porod bardzo podobny chodziaz tego tempa nie pobilam sprinter z Ciebie:-p

A ja chyba faktycznie pomysle o jakis witaminach bo kawa przestala nawet dzialac. Jutro moze odpoczne bo mam wolne nianka Mikolaj zadzwonila ze jej nagle cos wypadlo i na jeden dzien musi wyjechac wiec troche mi to nie na reke ale musze zostac chociaz w sumie troche lenistwa sie przyda:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry