• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Agnes trzymaj się. Odpoczywaj, leż i nic nie dźwigaj.

My dzisiaj poszliśmy na basen. Pierwszy raz Nikodema był taki, że przez pierwsze 20 minut trzymał się mnie kurczowo i płakał. Potem zainteresowała go piłka i zaczęła się zabawa i już nie było źle. W przyszłym tygodniu znowu się wybierzemy :) Może ktoś się do nas dołączy?

reklama
Madziara,

dzięki, my tez chetnie byśmy się wybrali, ale narazie wszystko w zawieszeniu. Mam nadzieje, ze uda nam sie to pokonac w 2 tygodnie, choc czytalam juz ze to moze trwac znaacznie dłuuużej :-(

mój rozchwiany apetyt jest wkurzający, zjem za dużo to niedobrze, za mało to po 25 min mnie ssie ... ;-)

najlepszy jest mój syn, który całkowicie na luzie przyjął moją nieobecność w domu, nie ryczał nie tupał, czasami tylko zawołał, że by do mamusi chciał i tyle, teraz weekend spędza u babci i dziadka, bo moj maz dzis do pracy na caly dzien pojdzie i wroci pozno, wiec sama bede. Naszykuje mi jedzonko na szczescie :-D w każdym razie, wracajac do watku mojego syna zdrajcy, zmienie mu imie na Faryzeusz :-) w sumie to mnie pociesza bo jakby co to chlopaki sami daja rade i nie bedziemy mieli kiedys problemow z wyjazdem na wakacje bez dzieci ... chyba:-) ...

A Ciężarówki Zaawansowane jak się miewają ?

AgnesBest, odpoczywaj i dbaj o siebie i Maluszka!

kaaasiulka, jak u Ciebie? Nie rodzisz?? Na ktorym pietrze zamierzasz rodzic, bo nie pamietam czy pisalas?

Nie wiem czy zaliczam sie do zaawansowanych ciezarowek ;-), ale miewam sie niezle, wreszcie nie mam tej okropnej kluchy w gardle. Czeka mnie dzisiaj podroz do domu. Kurcze, nie moge sie spakowac. Limit 30kg to zdecydowanie za malo!

Reniferku, moje dziewczyny wg dr tez mialy nie miec 3kg przy porodzie, a mialy 3410 i 3380. Spokojnie! Wiktoria nadrobi!

Jestem,jestem i nadal w dwupaczku ;-)

Arabella,rodze w 2-ce na drugim pietrze,pierwsze połoznictwo ;-):szok::sorry2: boje sie zajeb......poprostu zaczyna mnie to przerazac ale wiem ze dam rade...wspomnienia wracają z przed 4 lat :szok::szok::szok:....

Agnes,odpoczywaj duzooooo....trzymam za Was kciukasy !!!!! Co do Twojego synka to ponoc tak jest :tak: moja córka tez jak mnie nie ma jest zupełnie inna.....tak mowią :sorry2::-D:baffled:.....

Madziara,zazdroszcze Wam tego basenu,ja sie jednak w najblizszym czasie raczej nie wybiore :-( ale jeszcze nic straconego :tak:;-):-)......

Ja dopiero co siadłam bo niby nic nie miałam do roboty ale zawsze cos sie znajdzie zeby gdzies porobic i tak sobie powolutku ogarnełam mieszkanko....nocka była ciezka,brzuchol tak twardy i do tego straszne fikołki małego,rety jaki ból :szok: czegos takiego nie mialam w pierwszej ciazy :no: myslałam ze sie moze cos zacznie ale nic ....rano wstalam jakas taka polamana,rwa mnie uda i łydki a krocze to mi chyba normalnie rozerwie,jakby jakas cegle mi ktos przywiazał :szok::szok::szok:,postanowienie dzisiejszego dnia-druga i ostatnia ciaża :sorry2::baffled:;-).....spadam wziac prysznic bo szykuje sie wlasnie na panienskie ;-) ale niestety tylko do domciu bo potem laseczki jadą sobie po 22-giej na dyskę poszaleć i tak mnie bardzo namawiają ale bez jaj gdzie ja w takim miejscu z takim brzuchem wnet na ostatnich nogach :szok: a za tydzien wesele :-) ciekawe czy dotrwam ???

Miłego weekendu !!!!!!!!

Kaasiulka,

rozumiem Twoje obawy przed porodem, ja narazie staram się odsuwać te myśli na bardzo daleki plan. Ja mam z kolei wesele 25 lipca i bardzo chciałabym tam pojechac, pewnie nie szalec na parkiecie, ale po prostu tam być ... zobaczymy, na najbliższy pt wybiore się prywatnie na usg, zeby sprawdzic wielkosc krwiaka, a potem 13 lipca na normalną wizyte. zobaczymy co lekarze powiedza.

a probowalas przyspieszyc porod ? :) na rozne domowe sposoby ? :tak::-D

Agnes,trzymam juz kciukasy za twoja wizytke oby wszystko było wsio!!!!
A domowych sposobów nie próbowałam....bardzo chce juz byc po ale jak pomysle o jakims przyspieszaczu i ze sie zacznie.....to az mnie brrrrrrrrr.........;-):szok::szok::szok::szok:.....jestem niezdecydowana :sorry2:;-)

Kaasiulka,

to faktycznie, niezdecydowana jestes hihi
mąż odebrał mój wypis dziś a ja zapisałam się prywatnie na usg w pt, żeby skontrolować fasolkę, jutro wkraczamy w 9 tydzień !

Witam Mamy z Bydgoszczy :)

Mam pytanko, podobno od Prezydenta Miasta dostaje się dodatkowy 1000 zł za urodzenie dziecka, mówiła mi o tym koleżanka ale nigdzie nie znalazłam takiej informacji ;/ Czy to jest prawdą ? Jeśli tak jakie wymagania trzeba spełnić?

reklama
Zgadza sie,wchodzi dokladnie od 1 listopada ale zaliczaja sie te ciezarne ktore rodziły trzy miesiace w stecz czyli juz obowiazywac bedzie od 1 sierpnia no i podstawowym warunkiem jest karta ciazy od 10 tygodnia......

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry