• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wronka, pamiętamy, pamiętamy! Gratuluję pięknego drugiego suwaczka!

To jak ze spotkaniem, dziewczyny? Próbujemy jeszcze coś zorganizować zanim się zimno zrobi??

reklama
ja odpadam ze spotkanka!

u nas lepiej, cały dzień bez gorączki - i nawet apetyt miki miał ;-) zauważyłam w paszczy, ze przerżnął sie cały 18-sty zabek... może to od tego takie przeboje??? :confused: jeszcze zostały nam dwa i chyba sie upije ze szczescia... oby pojawiały sie bez gorączek...
młody jest po choróbsku całkowicie rozregulowany, nie chce spac w dzień i co chwile płacze... dodatkowo od meza dostał katar i ciezko mu sie oddycha, dzieki czemu budzi sie co godzine w nocy z zapchanym nosem... kurde, ale mam atrakcji na sam koniec... ;-)

ja o bizielu sie nie wypowiem, mam nadzieje ze za pare dni nawet porodówka w 2 bedzie tylko pięknym wspomnieniem...

soppana, współczuje z telefonami,... hihi, ja przesunełam date porodu o tydzień... czyli na 19-09 ;) rodzina i tak juz na szpilkach siedzi, ale nie mam jeszcze jakis masakrycznych maltretacji... :-D raz dziennie telefon od mamy i po dwa razy w tyg od siorek :rofl2: non stop gadam ;)

miłego wieczorku!

Witajcie:-)

Dawno mnie tu nie było...hhmm chyba z jakis rok. Także podejrzewam ,że wiekszośc z Was mnie wogole nie zna , a druga cześc nie pamieta...heheh. Z tego co widze, "stara gwardia" (ta z zalozenia watku), już tu wogóle nie zaglada. Ja jednak od czau do czasu Was podczytuje, także ma te przewagę i troszkę Was znam.
Pozwólcie więc ,że od czasu do czasu skrobnę cos do Was i zagoszcze na nowo na bydgoskim watku:)

Zdrówka dla chorowitków życzę:tak: Moja corcia tez dzisiaj w domciu bo jakis katar i psikanie się przypaletało...po tygodniu w przedszkolu:shocked2:

A mogłabys cos więcej napisac. Ja corcie rodzilam w Bizielu i bylam zadowolona ale to bylo 4 lata temu. Teraz pewnie się zmienilo. Mam coprawda jeszcze trochę czasu, ale informacji nigdy za wiele. Czy to prawda ,że jest po remoncie? Aha i wiesz może jakie są teraz ceny np. za zzo czy salę 1 osobową. W pierwszej ciązy szłam na"żywioł", bez znieczulenia, bez położnej i lekarza i jeszcze miała wywolywany, ale teraz wolalbym wiedziec więcej, aby miec jakis wybor...heheh:tak:

Pozdrowionka dziewuszki;-)

Porodówka jest po remoncie, zzo nie ma, bo jak wyjaśniła położna, bardzo często kończyły się próżnociągiem bądź kleszczami. Sala jednoosobowa...masz na myśli salę porodową?? za nią się nie płaci z tego co wiem! Są chyba trzy oddzielne i jedna duża podzielona na dwa boksy (nie wiem, bo na własne oczy nie widziałam), poród rodzinny możliwy za darmo-masz p-rawo do 1osoby towarzyszącej.
Położna to "koszt" ok 300zł.
Po normalnym porodzie bez komplikacji zostajesz 48h w szpitalu. Odwiedziny od 14-tylko Mąż/Ojciec Dziecka (chyba, że Go nie ma), by nije było tłumów.
Sale poporodowe 3osobowe.

Ja trafiłam na super babkę!!!!!!!!! Będzie dobrze!!!!!

Dzięki dziewczeta za mile przyjęcie;-)
Porodówka jest po remoncie, zzo nie ma, bo jak wyjaśniła położna, bardzo często kończyły się próżnociągiem bądź kleszczami. Sala jednoosobowa...masz na myśli salę porodową?? za nią się nie płaci z tego co wiem! Są chyba trzy oddzielne i jedna duża podzielona na dwa boksy (nie wiem, bo na własne oczy nie widziałam), poród rodzinny możliwy za darmo-masz p-rawo do 1osoby towarzyszącej.
Położna to "koszt" ok 300zł.
Po normalnym porodzie bez komplikacji zostajesz 48h w szpitalu. Odwiedziny od 14-tylko Mąż/Ojciec Dziecka (chyba, że Go nie ma), by nije było tłumów.
Sale poporodowe 3osobowe.

Ja trafiłam na super babkę!!!!!!!!! Będzie dobrze!!!!!
Super bardzo Ci dziekuje za odpowiedź. Widzę,ze duzo sie nie zmieniło. Pytając o salę jednosobową mialam na mysli poporodową. Ja leżałam na 3osobowej i było fajnie, ale z ciekawości myslałam,ze może są 1osobowe jakies platne, ale to chyba w Dwójce. Bynajmniej ktoś mi mówił. Co do polożnej, masz położna właśnie z Biziela, czy można miec jakąś z zewnątrz? Aha i jeszcze jedno, kiedy się umówic z położną, na końcówce ciąży?? Boże, zielona jestm w "tych" sprawach:zawstydzona/y:

Pozdrowionka

Witam nowe (stare) dziewczyny :)

Spotkanko by się przydało tylko my musimy zwalczyć katar, żeby nikogo nie zarazić. Bilans też mieliśmy robiony: waga 14kg, wzrost 89cm i żadnych zaleceń - jąderka i siusiaczek w porządku, wad widocznych w postawie tez nie ma, no a alergolog to i tak jest regularnie :)

Co do remontów to wiem, że dwójka jest akurat w trakcie - z tym że położnictwo chyba już po a teraz zaczynają ginekologię. Ja rodziłam wszystkie dzieci w Bizielu i nie narzekam. Myślę, że w każdym szpitalu można trafić na lepszą i gorszą zmianę i wszystko zależy od szczęścia. W Bizielu polecam pana położnika :)

Dzięki dziewczeta za mile przyjęcie;-)

Super bardzo Ci dziekuje za odpowiedź. Widzę,ze duzo sie nie zmieniło. Pytając o salę jednosobową mialam na mysli poporodową. Ja leżałam na 3osobowej i było fajnie, ale z ciekawości myslałam,ze może są 1osobowe jakies platne, ale to chyba w Dwójce. Bynajmniej ktoś mi mówił. Co do polożnej, masz położna właśnie z Biziela, czy można miec jakąś z zewnątrz? Aha i jeszcze jedno, kiedy się umówic z położną, na końcówce ciąży?? Boże, zielona jestm w "tych" sprawach:zawstydzona/y:

Pozdrowionka

Wiec tak... sal jednoosobowych chyba nie ma-takich płatnych po porodzie. (nawet nie zapytałam:eek:), położną mam z Biziela, nr telefonu dostałam od swojego lekarza. Położna "z zewnątrz" chyba nie wchodzi w grę. ja mam termin na 9 października a położną "załatwiłam" tydzień temu więc nie ma chyba raczej z tym problemu. Fajnie z tą położną, bo jestem spokojna, mogę do niej o każdej porze dnia i nocy wydzwaniać. ;-)

witam wtorkowo:-)
dziś wpadłam na pomysł ze pomimo tego ze moja pani doktor o ty nie wspomina powinnam chyba zrobić konsultacje okulistyczną przed porodem hehe no i mnie zarejestrowali z wielkim bólem na 24 września czyli tydzień przed terminem:-) no mam zamiar dotrwać;-)

Wika dziekuje za zyczonka :-) panna mi rosnie nie da sie ukryc a dopiero co jak Mateusz niemowlakiem była :szok::-):szok:,czas leci.......w wolnej chwili wrzuce foteczki...ja do spotkanka to chetnie tylko chyba juz w tym tyg nie dam rady a potem to nie iadomo co z pogoda bedzie ale ustalajcie spotkanko to moze sie zmobilizyje i tez bede...jutro z Matim na szczepionko lete,ciekawe jak zniesie to bidulek :no:...

Witam kolejna ciezarna Wronka hejka :-) ale Was z brzusiami sie namnozyło :szok::-) ale to dobrze.....

Reni i nadal cisz,cos tym dziewczynkom nie spieszy sie na swiat ;-) a mowia ze chlopakow sie przenosi, ja Wike urodzilam w dzien terminu a Matiego cztery dni przed :tak:...

Duzo zdrowka dla naszych chorowietek malutkich,niech szybko wracaja do zdrowka !

Reni i nadal cisz,cos tym dziewczynkom nie spieszy sie na swiat ;-) a mowia ze chlopakow sie przenosi, ja Wike urodzilam w dzien terminu a Matiego cztery dni przed :tak:...

miki urodził sie w dzień terminu... a młoda? kto to wie... w nocy już miałam jakies skurczyki, mała chyba jeszcze nizej zlazła, bo zaczęła mi chyba naciskac na jakąś żyłe - nie moge chodzic na lewą noge - wciaż mnie rwie... czasem sie to przenosi sie na plecy i czuje sie jak podczas krzyżowych...'
generalnie to dopadł mnie strach przed tym bólem... w nocy, podczas skurczy mi sie wszystko przypomniało :crazy: przy pierwszym porodzie byłam chociaż nieświadoma :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej. No właśnie, co ze spotkaniem :confused: Ja jestem chętna. Narazie całkiem fajna pogoda i można by jakiś plac zabaw opanować :tak:

Jak dziś się obrobię, to wkleję zdjęcia z naszego poprzedniego spotkania na nasz wątek zdjęciowy, bo mam ich trochę :tak:

Witaj Wronka, gratuluję małego Lokatora pod Twoim serduszkiem :-)

Renifer i jak dziś Miki :confused: Całkiem możliwe, że te sensacje są przez zęby, Oliwce niewiele zębów przebiło się bez takich dodatkowych atrakcji. Chociaż akurat piątka tak.

Kasiulka, przekaż ode mnie życzenia małej solenizantce.

urodziny6.jpg

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry