• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Karcia ale w sumie to chwała teściowej za to, że przywołała syna do porządku i wytłumaczyła mu gdzie jego miejsce :) Chorób nie zazdroszczę, u nas po polepszeniu chyba się cofnęło. Monika okropnie kaszle - zaczęłam jej dawać wziewy, Ewka dzisiaj zaczęła się skarżyć na gardło, głowę i ogólnie widać że coś jej dolega a jeszcze miała ciężki dzień - bo miała pokazy akrobatyczne w Parku. No ale wytrzymała jest i dała radę.

Mój mały jeszcze śpi w dzień - był taki moment, że myślałam że już koniec ale jak teraz wcześniej wstaje to już po 14-tej sam się pokłada, za to chyba krócej śpi w dzień. Poza tym muszę go pochwalić, że pieluchę zakładamy już tylko na noc :) Nawet zaczyna sam ściągać spodnie i siadać na ubikacje lub nocnik :)

Jeśli chodzi o bunty to najgorsze jest to, że tak naprawdę to dziecko przeżywa okres każdego wieku i właściwie to jeden się kończy a drugi zaczyna :)

reklama
witam zrańca:))

Madziara akurat wtedy chyba to na niego podziałało i przyszedł,a wczoraj dzwoniłam do niego z rana że młody cały czas płacze bo go brzuch boli,niechciał ani jesc ani pić,a on wpadł tylko wieczorem na 5 minut i poszedł sobie,miał wzięte wiec pewnie wolał sie dopić.

Słów na niego niemam,dzis z ranca pocos przyszedł,był trzeżwy i zaraz inny z niego człowiek.

Madziara Jakie wziewy na ten kaszelek robicie?? olus przy przeziebieniach ma straszny kaszel,i własnie nic na to niemozemy znalezc,próbujemy wszystkiego,wiec moze faktycznie te wziewy to dbry pomysł.

Czesc :-)

Zdroweczka dla Ewci !

Moja corcia byla wczoraj z cioteczka na tym festynie w Parku Witosa,o tym Parku piszesz Madziara co Ewka miala wystepy,tak ??? Bylo bardzo fajnie,dzieciaczki sie bawily suuuper,Wika poprzynosila rozne pierdolki z loterii fantowej a w tym dostala takiego superasnego pieska maskotke do przytulania,boski taki ze nie chcialam jej oddac,chcialam z nim spac ;-).......naprawde jest slodki :cool2::tak::-D.....a dzisiaj poszla z ciotka do Bazyliki na Msze,co tydzien chodza....i troszke jeszcze skorzystac z pogody bo od jutra zapowiadaja lipe :no:....ja tez wlasnie wrocilam z Matim ze dwó-godzinnego spceru,troszke sie ogarne i spadam do tesciowki na obiadello....pozdrawiam....

Milego popoludnia :-):-):-)

witam
pogoda faktycznie super na spacerki:tak: my dopiero teraz się wybieramy, bo Ignaś o dziwo zasnął w południe, oglądał jakiś film przyrodniczy i zasnął:-) teraz byśmy mogli iść ale akurat Michalinka śpi:eek:
Renifer, jak tam Miki zareagował na Malutką? Bo u nas po okresie pierwszej fascynacji jest masakra:-( Ignaś wyczuł, że jak będzie próbował coś zrobić małej to zwróci tym naszą uwagę:szok: więc zaczęło się wchodzenie do łóżeczka, telepanie wózkiem, zabieranie kocyka a zeszłej nocy postanowił, że będzie spał w łóżeczku Miśki:szok: jakby tego było mało przestał wołać siku, albo jak woła to w ostatniej chwili i nie zawsze zdążymy. W żłobku to samo, panie są zszokowane, bo to było zawsze najgrzeczniejsze dziecko:tak: na razie nie mamy pomysłu co z tym zrobić i trochę się denerwujemy na siebie, na Ignasia:zawstydzona/y: oby szybko minęło brrrr

Kasiulka jeśli to taki duży psiak to chyba widziałam twoja mała :) Stałam niedaleko a Monika miała dostać tego psiaka ale ja jej kazałam wziąć coś mniejszego bo u nas już za dużo maskotek i nie ma ich gdzie kłaść. Ewka miała pokazy akrobatyczne - to jest bardzo widowiskowe, ale zawsze jak robią te akrobacje na deskach to drżę żeby się nic nie stało.

Karcia my robimy wziewy Flixotide to jest odpowiednik Pulmicortu - tylko że ja mam w domu alergików i mamy to na receptę zapisywane. Może przejdź się z Ola do alergologa bo taki długo trwający kaszel może mieć przyczynę właśnie w alergii.

Soppana myślę, ze dobrym sposobem może być poświęcanie czasu tylko Ignasiowi, np. jak mała śpi to weź się z nim pobaw, albo tata wychodzi tylko z nim. Poza tym możesz go angażować do pomocy przy małej, typu podaj pieluszkę. Musicie to jakoś opanować bo inaczej może być coraz gorzej.

witajcie dziewczyny, 24 września urodziłam największy Skarbek:-) Maja miała 3430g i 56 cm. Jest spokojniutka i taka kochana. Pozdrawiam Was wszystkie i z góry przepraszam że będe do was zaglądać rzadziej.

soppana - u nas jest tak, ze mikiemu musze włączyc bajke by małą nakarmic... wtedy mam święty spokój... w przeciwnym wypadku mały na mnie wchodzi i usiłuje tulic sie do dzidzi... niestety tulic najmocniej jak sie da... nie umiemy mu wytłumaczyc ze ma dzidzie lekko pogłaskac :sorry: dlatego gondola z małą stoi wysoko na stole, na który miki jeszcze nie moze sięgnąc...
ja bardzo duzo czasu spedzam z mikim... mam tez komfortową sytuacje bo 3 dni w tygodniu mam nianie 4 godzinki... w tym czasie zabieram małego na zakupy, albo na spacer...
gdy nie ma niani i mała spi to tez jestem tylko z młodym, układamy klocki, czytamy ksiązeczki itp...
u nas mały nie zostal jeszcze odpieluchowany, więc z sikaniem nie mamy problemu ;-) nie chciałam wprowadzac mu wiele zmian przed porodem...

dzis bylismy znów na spacerku, tym razem 2 godzinki... :tak: na szczescie mąż szedł z nami, bo miki jak zwykle szedł tam, gdzie mu sie podobało...

myha - ogromne gratulacje!!! nie przyjmujemy do wiadomości, ze rzadziej bedziesz zaglądac! :-p

własnie zostawiłam syna w szpitalu :((((mam doła,został z nim tata,ja musiałam wracac do jagódki.Kurcze ale on płakał jak mu zakładali welflon :(((Kiepski początek jesieni mamy:(((

Madziara,ten piesek byl mały,z duzym bym Wiki nie wpuscila do domu ;-)tez brak miejsca.....

Karcia,wspolczucia dla synka i dla Ciebie,zdrowka dla młodego!!!! Wiem co to znaczy zostawic dziecko w szpitalu,sama to dopiero co przechodzilam....a co mu w koncu jest ze musial zostac na odddziale???

Myha,wielkie gratulacje :-):-):-) wlasnie o Tobie co myslalam i tak sie zastanawialam czy to przypadkiem nie juzzzzzz i prosze :-):-):-)
GRATULACJE!!!!!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry