reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie

Że w którymś szpitalu będa terminy to ja nie watpie. ale w szpitalu w ktorym zamierzam rodzić jest mnostwo chetnych, nie chce by mnie odesłali gdzie indziej.

Wiecie co, biorąc pod uwage ze moj brzuch jest teoretycznie niewielki - przynajmniej wszyscy ktorzy mnie widza sa w szoku ze to 8 miesiac... - to bylabym pełna podziwu dla córci, gdyby dała rade tam sie jakoś przekręcić:confused: w kazdym razie jesli najblizsze usg pokaze znow ze jest ulozenie posladkowe to bede sie nastawiac na cc, a jesli sie obroci no to coz...bedzie mila niespodzianka

reklama
Ja dzisiaj miałam USG. Mój synek jak stwierdziła gin leży w takiej pozycji, która uniemożliwia mu przekręcenie się główką do dołu więc mniej więcej 17-18 lipiec czeka mnie cc.
Ale ostatnią wizytę mam 11 lipca wtedy wszystko bedzie wiadomo :)

Teoretycznie to ja powinnam mieć ten pas już przychodząc na oddział, jak się dowiedziałam dopiero po zabiegu :)
Szukał go zatem po sklepach mój mąż. Też nie wiedzieliśmy jaki rozmiar, bo niby da się go naciągnąć trochę bardziej, ale wtedy to dziwnie wygląda. W końcu w sklepie medycznym w Tychach ugadał się tak ze sprzedawczynią, że wziął dwa - M i L. Zapłacił za oba, ale miał możliwość zwrotu jednego, tego który byłby za duży. Ostatecznie się wcisnęłam w ten mniejszy, a brzuch generalnie w ciąży miałam ogrooomny. Najpierw szedł on, potem dopiero ja :p ale dzidzia też spora, więc sporo spadło. Najlepiej pójdź do takiego sklepu i zapytaj sprzedawcę o radę. Lepiej chyba tak niż przez allegro, bo są potem czasem cyrki ze zwrotami , przesyłkami itd.

Ja dzisiaj miałam USG. Mój synek jak stwierdziła gin leży w takiej pozycji, która uniemożliwia mu przekręcenie się główką do dołu więc mniej więcej 17-18 lipiec czeka mnie cc.
Ale ostatnią wizytę mam 11 lipca wtedy wszystko bedzie wiadomo :)

Wiolcia, i cieszy Cię ta wieść? bo nie wiem w sumie juz czy trzymać kciuki by siedział jak siedzi czy jednak zrobil wszystkim niespodzianke i sie obrócił :-p

Wiolcia, a na kiedy normalnie miałabyś termin porodu? O ile szybciej wychodzi cesarka?
Jak w ogóle się czujesz z tym, że czeka Cię cięcie?

Mala.di, Maggic w sumie to się cieszę ale nie dlatego, że boję się porodu sn, bo w szkole rodzenia tak nas położna nastawiła pozytywnie do tego, że jestem dobrej myśli. Cieszę się, bo będę dokładnie wiedziała kiedy mój synek przyjdzie na swiat. Nie będę żyła w niecierpliwości czy to już, czy już jechac do szpitala czy może jeszcze za wcześnie. A tak to pojadę, wyciągną mi małego z brzucha, jak będzie wszystko ok to w trzeciej dobie wypuszczą nas do domciu i po sprawie :) Trzymac proszę kciuki, żeby już siedział tak jak siedzi na pupci ;)

Termin z OM mam na 25 lipca, z USG na 5 sierpnia (z tego pierwszego USG z 8tc, bo później co chwilka inny termin wychodził, wczoraj np wyszedł na 30 lipca). CC robią między skończonym 38 a 39tc a że mój maluszek jest drobniutki, to zaczekamy do 39tc. O ile on zechce zaczekać, bo gin powiedziała, że mogę nie doczekać nawet wizyty za 3 tyg i mam mieć spakowaną torbę w razie w

Ja mam troszkę podobnie do Wiolci. Termin z OM 27 lipca, termin według owulacji - 4 sierpnia i tak też wyszło z pierwszego USG. Cesarkę mam ustaloną na 25 lipca, więc 39 tydzień.

ale to ustalajac termin cesarki to patrzy sie na date OM , pierwsze usg, czy moze na ostatnie usg?
bo ja z OM mam 1sierpnia, z pierwszego usg 8sierpnia, a z osttaniego 2 sierpnia...

Wiolcia, no to trzymam kciuki by dzidzia siedziała jak siedzi ;-)

Nie mam pojęcia mala.di :no:. U mnie ordynator zapytał o OM i pytał czy regularne miesiączki miałam. Więc powiedziałam, kiedy miałam owulację i jak wyszło pierwsze USG - no i nie wiem w sumie co bardziej wziął pod uwagę. Czy może średnią wyciągnął i tydzień odjął na termin cesarki :-D. Bo gdyby brał pod uwagę tylko OM to dwa dni przed terminem to licho trochę...

reklama
Mała.di mi moja gin powiedziała, że termin cc się ustala na podstawie terminu z OM, chyba, że są jakieś wielkie rozbieżności ale myślę, że jak dojdzie u Ciebie do cc to będziesz miała ją w ostatnim tyg lipca. Pewnie podobnie jak Dzag

Do góry