reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Chcę mieć dziecko...

Kinga dla tego ja uważam,ze we wszystkim trzeba być tak po środku.Kawałek skórki od chleba raz na kiedyś to nie jest kanapka codziennie na śniadanie.Na takie dorosłe rzeczy przyjdzie czas i dla mnie to o czym piszesz to przesada.Ale też nie przesadzajmy w drugą stronę.A gluten można podawać w 7 miesiącu życia,a nie w 5.Być może coś zmienili,bo te tabele też co chwila wyglądają inaczej.

reklama
Ania no dla mnie tamto to tez byla przesada...ale ja sie nie wtracam...oni wychodzili z zalozenia ze im szybciej tym lepiej, bo pozniej nie bedzie wybrzydzalo przy jedzeniu....
...jak ja czytalam informacje na temat glutenu to bylo podane ze powinno sie zaczac podawac nie pozniej niz w 6 miesiacu....a najlepiej wlasnie w 5...ale jak piszesz, ciagle te tabele sie zmieniaja...Igor jak byl maly to gluten dopiero w 10 zalecali...a pozniej doszli do wniosku ze lepiej w 5 bo dzieci wtedy rzadziej maja alergie...zreszta dzieci butelkowe innym trybem ida niz cyckowe :) ja swoje inf na temat glutenu pisalam w odniesieniu do dzieci cyckowych bo kamrilam jeszcze wtedy.

matosia wczoraj przyszla do mnie paczka z probkami kaszy i mleka po 9 miesiacu i tam w ksiazeczce byly opisane mleka modyfikowane i jest Nan 3 active ktore ma w sobie te 3 wazne skladniki co sa w mleku matki. wiec zebys nie miala wyrzutow sumienia kup to mleko. to bedzie tak jak ty bys jej dawala swoje :) jak mi sie skonczy bebilon to tez tamto kupie :)

Ostatnia edycja:
kinga heh dzieki bardzo wiesz jakos tak mi sie lzej zrobilo po tym jak napisalas :) a antoska hmm ma sie jakos dobrze ;] i nie teskni za cyckiem wiec, stwierdzilam ze skoro tak ladnie sie odstawila, to po co pozniej przechodzic przez meczarnie ktore pewnie obie bysmy przezywaly? wiec daje je butle :) a co do tych schematow no coz, ja poprostu bylam na spotkaniu z pania ktora jest specjalistka od laktacji i to ona podala mi tabele zywieniowa, toska miala jedzenie wprowadzane dopiero po koniec 6 miesiaca zycia, wlasciwie tydzien przed skonczeniem 6 miesiecy, ale w koncu przesunelo nam sie to tak (bo bardzo nie chciala jesc) ze zaczelam jej podawac jedzonko gdy miala 6 miesiecy i tydzien.a jezeli chodzi o gluten, ja troche unikalam tego glutenu, no ale mala dostala kaszke manna w zupce wiec tam ten gluten jest. a co do ciezkich przypadkow niektorych matek ktore daja dziecko wszystko co popadnie ostatnio widzialam maluszka ktory jeszcze dobrze nie siedzial i wtranzalal czekolade znaczy sie wafelka czekoladowego.... masakra.... a co do skorki od chleba kurcze no nie wiem boje sie jej podac niby nic nie powinno byc no, ale ciagle nie jestem pzrekonana :p
a tak pozatym dostalam, ta sama paczke :p tylko nie wiem czy jej ten nan by smakowal

ania wiesz no ja powiem ci ze troche bym sie bala takiemu malcowi podac skorke od chleba, przeciez to jeszcze brdzac, no ale skoro nic mu po niej nie jest...

matosia ja tez nie wiem czy mojej bedzie smakowal, dam jej ta probke nanu ktora dostalysmy jak wypije bez problemu to kupie tamten active...szkoda by bylo wyrzucac pieniadze w bloto...tym bardziej ze te mleka do tanich nie naleza... :| dobrze ze teraz wykorzystalysmy moment jak dziewczyny wykazaly chec koszystania zbutelki bo pozniej to i one i my bysmy plakaly... heh :)
a czemu unikalas glutenu? po to teraz zalecaja w 5 zeby poznij dzieci nie mialy alergii na niego :)
wiesz..tak jak sa specjalisci tak i sa lekarze...i kazdy mowi co innego, co mnie dziwi bo powinni mniej wiecej mowic to samo odnosnie pewnych podstaw dotyczacych dzieci...glownym "problemem" gdzie co lekarz to inna opinia jest to czy i kiedy podawac wit. D.... :|

a gdzie sie podzialy dziewczyny? cornelka, cannella, patrycja, zosiek?

zosiek i jak tam wspolokatorzy i ich kolega? :D czy moze rozwazasz powrot do bylego? :)

Igor przed chwila: "łucja, co za ulga ze jestes" ;D

Ostatnia edycja:
kinga no wlasnie wiem, ale jakos tak sie balam :) no ale manna dostawala wiec spoko :) a co do mleka niestety nie sa one najtansze :( no ale co zrobic. ja poprostu jak cos robie potrzebuje jasnych schematow co i kiedy wolno i jak juz jeden dostaalam to sie bede niego trzymala :) poprostu tak mi latwiej :) heheh fajny ten twoj igorek :)

wlasnie gdzie zescie sie dziewczyny podzialy? zosiek, canella, cornelka i patrycja? czyzbyscie o nas zapomnialy?

hehe jak miło, że się o nas upominacie :D wiemy rozmowa bez nas to nie rozmowa :p:p żartuje oczywiście:) ja musiałam trochę nauke podgonić bo się ostatnio rozleniwiłam troche:) Ale nadrobiłam również zaległości w Waszych wypowiedziach także wszystko jest w jak najlepszym porządku :) bardzo miło się czyta Wasze posty odnośnie dzieciaczków i w ogóle ich osiągnięć :) gratuluje Wam pociech z całego serca :*:)

Wiecie co mi koleżanka powiedziała? żebym zrobiła sobie test ciążowy bo te moje dolegliwości które mi się nasilają to może być efekt zagnieżdżania się zarodka, ale ja jakoś nie jestem co do tego przekonana bo po pierwsze na test jest za wcześnie moim zdaniem bo to dopiero dzisiaj 5 dzień a po drugie na jakiekolwiek dolegliwości z tym związane to również za wcześnie prawda?? no i właśnie może to głupie i naiwne z mojej strony ale zaczęłam się zastanawiać i chciałabym byście się wypowiedziały również na ten temat :)

patrycja ja ci wiele nie poradze, ale moze canella, albo cornelka by wiedzialy lepiej, ze swojego doswiadczenia to powiem ci zegdzies to sie wie :) naprawde ja po jakims tygodniu zrobila test no i oczywiscie nic nie wyszlo mimo ze bylam juz w ciazy, ale tak ciagle mialam wrazenie ze jestem w ciazy.
a co do objawow to moim zdaniem latwo je pomylic, no a jezeli sie ich doszukujesz to pewnie i ja bym cos u siebie znalazla ;] ale kto wie kto wie :) kazdym razie trzymam kciuki

patrycja teraz sa testy ktore po kilku dniach pokazuja czy sie jest w ciazy czy nie...wiec mysle ze najlepiej zrobisz jak pojdziesz do apteki, kupisz go i sobei zrobisz... :) bo tak gadac to my sobie mozemy, a mysle ze jak jutro ew. pojutrze zrobisz to bedzie odpowiedni czas :)...ja w pierwszej ciazy to niemal od razu mialam objawy (po kilku dniach)..fuj fuj fuj :( najpierw myslalam ze sie moze czyms zatrulam czy co (ciaza byla calkowicie poza moimi myslami), bo tak mi bylo niedobrze ze na jedzenie nie moglam patrzec i to od rana do wieczora, piersi bolaly mnie tak okrutnie ze spac nie moglam i noszenie bielizny bylo tez meczarnia...no ale trwalo to 2 tygodnie pozniej okresu nie dostalam....wiec zrobilam test, liczac od spodziewanego dnia miesiaczki to by byl 3 dzien okresu i wyszlo ze jestem w ciazy... :)

Ostatnia edycja:
reklama
matosia ja to przed chwila dalam malej nurofen, jesc nie chce, jeczy i jeczy heh niech ta dwojka sie juz przebije do konca :| a ile twoja ma zabkow? czy to pierwsze jej wychodza?

Do góry