reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chlopiec czy dziewczynka? Nasze przeczucia, usg, wrozby

powiedzcie mi czy to możliwe, że dzidzia taka kruszynka jest bo źle się odżywiam...? może powinnam jeść więcej owoców, warzyw...? szczerze mówiąc kompletnie nie mam na nie ochoty ..no ale przecież zdrowie mojego maleństwa jest najważniejsze:zawstydzona/y:
ostatnio zasmakowały mi pomidory i ogórki... ale wcześniej to żywiłam się głównie mięskiem, kiszonkami i słodyczami:zawstydzona/y: taka uboga ta dietka moja, ale jakoś nie chciałam się zmuszać do czegoś co mi nie smakuje...
no i kolejny mój grzeszek... zapomina mi się o witaminkach... :-( dosyć często mi się zapomina:crazy:

a to wymiary mojej kruszyny z dziś.. 22t i 3d
obwód główki: 19,46 cm
obwód brzuszka: 17,75 cm
kość udowa: 3,33 cm

reklama
jeszcze dodam tłumaczenie oznaczeń z USG... tak dla ułatwienia, dla niewtajemniczonych.. sama szukałam i dla ułatwienia dla innych zamieszczam tutaj :-)

GS – wymiar pęcherzyka ciążowego
CRL – wymiar ciemieniowo-siedzeniowy
BPD – wymiar dwuciemieniowy
OFD – wymiar potyliczno-czołowy
HC – obwód główki
CER – wymiar poprzeczny móżdżku
FL – długość kości udowej
HL – długość kości ramiennej
APAD – przednio-tylny wymiar brzucha
TAD – wymiar poprzeczny brzucha
AC – obwód brzucha.

jeśli coś jest pokiełbasione to poprawcie mnie i wybaczcie, ale sama znalazłam to w internecie( Oznaczenia z USG [Archiwum] - Forum dziecko-info.com ) i nie wiem czy wszystko się zgadza na 100%

KURDE! Znowu pisze nie w tym temacie co trzeba! jak się da to prosze o skasowanie ostatniego wpisu, a ja przenoszę go szybcikiem do odpowiedniego tematu :)

Eli super ze dzidzia zdrowa, bo to najwazniejsze:tak:

Kroptusia GRATULUJE SYNECZKA:-):tak:

Apropo wygladu i wrozb to wczoraj mialam bardzooo smiesznie a mianowicie wyslalam fotki swoje siostrze i szwagrowi a oni odpisali mi ze na pewno bedzie dziewczynka bo mam grube uda, dupsko i spory brzuchol :laugh2::laugh2::laugh2:Biorac pod uwage ze zawsze bylam chudzina:baffled:ALe wieczorkiem odwiedzila mnie znajoma i mowi do mnie ze tak pieknie wygladam, ze cera moja taka sliczna ze na pewno bedzie synek :laugh2::laugh2:

jak tu nie zwariowac :tak::szok::-D:rofl2::-p

oli no ja od kilku dni slysze,ze tak pieknie wygladam, kwitnaco, buzuja mi hormony i wogole przepieknie napewno bedzie synus! (a na marginesie wybieralam sie na wesle ,wiec raczej musialam dobrze wygladac hehe )

szyszunka ja tez intuicje mam na chlopczyka, wrozby na chlopczyka tylko gin mi nie chce potwierdzic tego haha moze do maja mu cos wyrosnie juz ! :-D

szyszunka GRATULACJE SYNECZKA:-):-)Powoli sie wyrownuje:-):-)

Princi no widzisz a ja mam wszystkie objawy i wrozby na dziewczynke, ale zobaczymy 5 maja mam nadzieje:-pJAkos przeczuwam ta coreczke, ale moze sobie wmawiam...:-p;-)Wazne ze dzidzia zdrowa bo powolutku wyczuwam jak bryka:tak:;-)Princi obie czkamy do maja:tak:

Objawy mam na dziewczynke :-D tylko wrozby i intuicja na chlopca :rofl2: no i gin zasial we mnie ziarenko niepewnosci i oswajam sie z mysla,ze to moze byc dziewczynka :tak: ale ciezko bylo :-D:-D:-D a nie wiem nawet z kogo bede cieszyc sie bardziej :rofl2:

ja tylko powiem ze dla mnie usg nie bylo zadnym zaskoczeniem i ze cos dynda miedzy nozkami poprostu WIEDZIALAM ....:-) tak samo jak z Wika tak teraz ze bedzie chlopaczek...wrozba na chlopca, podobno wygladam kwitnaco, od poczatku ciazy wcinam slodkie (choc nie tylko) ktorego nie jadlam pare lat a mi prababcia mowila ze slodkie to na chlopca bo wiecej energii czasem potrzebuje, brzus jak pilka a przytulanko bylo jedno a porzadne w caaaalym cyklu dokladnie w dniu chyba owu jak pamietam wiec by sie zgadzalo, mega szybkie plemniczki z chromosomem Y byly pierwsze :-) no i przeczucie oraz te pilkarskie kopniaki ze skora sie rusza az kopie juz masakrycznie czasem az sie zdziwie:-)

hmmm co do porownania jeszcze z ciaza jak bylam z Wika to nie mialam mdlosci bo z W okropne 9 mc no i brzus z W mialam rozlany raczej nei pilkowaty ....

Reasumujac ciaza zupelnie inna i wogole choc sa dziewczyny ze wsio wskazuje na plec a i tak jest inna :-)

reklama
No widzisz Kroptusia Twoja matczyna intuicja nie zawiodla:tak:Bravo:tak::rofl2:

U mnie jak chodzilam w ciazy z Oliczkiem to nie moglam patrzec nawet na slodkie, mdlilo mnie na sama mysl:baffled:Za to tylko kiszona kapucha, ogorasy, ananasy:-p

Jak widac co ciaza i co organizm to inaczej:rofl2:

Jakbym miala porownac to teraz mam zupelnie inne zachcianki, inaczej wygladam i brzusio tez podobno inny, ale czy to oznacza inna plec??? hmmmm to sie okaze:-p:tak:

Do góry