reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

O tak dla dziewczynek to ubranka można godzianami wybierać- wiem coś o tym bo mam półroczną chrześnicę - (z czerwca ;D )- tak sią na nia zapatrzałam, że sama będę miała dzidziusia w czerwcu- co do ubrań dla chłopczyków to mi bardzo podobaja się komplety składajace się ze spodni i czapeczki z tego samego materiału- a poza tym widziałam mnóstwo ładnych sportowych komplecików- więc też nie ma sie o co martwić.

reklama
Agatko GRATULACJE!!!!

Dopiero teraz dotarlam do tego watku ale juz wczesniej widzialam':it's a boy'!!!!
Ale masz superancko!!!!
Wyliczylam sobie, po tym jak Ty juz znasz plec, ze moze poznam plec mojego malenstwa po koniec stycznia
Ale byloby cudownie :) :)

Ubranka dla dzieci sa przesliczne!!!!!!

Odnosnie płci - mój gin powiedział mi dość ciekawą rzecz- opisałam ją w nasze pytania-odpowiedzi...hmmm

tzn..teraz dzidziusie dziewczynki maja wieksze -nieproporcjonalne wymiary- m.in. warg sromowych- co moze zmylić, ze to chłpoiec i np. mozna wywnioskować, ze to siusiak- tak sie pomyliło u naszych znajomych!!!Mają córeczkę- na prenatalnym idealnie było widac;)i dzidzius jest na tyle duzy, ze te proporcje ciala sie normują.
U chłopców pomyłki następuja z reguły wówczas, gdy siusiaka schowa sobie dzidzia- np. pępowiną:/..wiec czasem lepiej poczekać jeszcze te kilka tygodni..niż mylić się...takie jest zdanie mojego gina...hmmmm

Ja przed wyjściem do pracy słuchałam radia przy sniadaniu i mówili, że na podstawie najnowszych badań naukowcy stwierdzili, że im dłużej dana para stara się o dziecko, tym bardziej maleje szansa na urodzenie chłopca... Hmm, ciekawe...

Olu, ty zdaje się "polowałaś" z mężem na synka i o ile pamiętam udało Wam się zajść w ciążę w pierwszym cyklu, więc myślę, że Cię ta teoria zainteresuje...

wiecie co, to chyba chodzi o czestotliwosc stosunkow, im czesciej sie bzykacie, tym mniej jest meskich plemnikow w spermie, ale ja nie wiem czy to sie sprawdza, bo hmmmmmm......u nas chlopczyk, a kochalismy duuuuzo i czesto ;D

ja bym nastepna chciala dziewczynke, bo fajnie by miec parke, ja wyroslam z bratem i to daje jakies doswiadczenie na temat facetow hehe ;D ;)

plemniki "meskie" zyja krocej i sa slabsze, dlatego latwiej poczac chlopca w czasie owulacji, to akurat sie u nas w 100% sprawdzilo :laugh:

Ja też znam tą teorię w takiej interpretacji jak Agata, my niby chceliśmy chłopca ale jak przyszło co do czego to nie chciało nam się czekać do owulacji :) i też było codziennie...wg teorii powinna być dziewczynka ale nie wiadomo na pewno - to mówi tylko o większym prawdopodobieństwie że więcej jest żeńskich plemników a mniej męskich a ja sobie i tak myślę że może się jakiś męski zaplątał i wygrał wyścig ;) Pewnie dowiemy się w styczniu, mam nadzieje :D

też słyszalam te teorię..i do tego plemniki męskie sa szybsze..wiec chłopcy poczęci sa w czasie przytulanek:) w dniu owulacji(wczesniej wskazana wstrzemieźliwosć);)

reklama
Z takich kalkulacji to u mnie powinna byc dziewczynka...Ciekawa jestem bardzo czy sie sprawdzi, tez slyszlam o tej teorii.
Plemniki meskie szybsze a plemniki zenskie dluzej zyja.

Do góry