reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

Maxin naprawdę cieszę się...ale masz dobrze ,że już znasz płeć Maleństwa...a ja musze jeszcze poczekać do jutra, o ile Maluszek pozwoli nam coś podpatrzeć.
A w którym miesiącu jesteś?

reklama
GRATULACJE MAXIN

Ja niestety po wczorajszym usg jestem tak samo głupia jak byłam przed. Dzieciak się zbiesił i nie pokazał nic a nic... Siadł na pupie i nic nie było widać. Gino powiedział, że dopochwowo będzie coś widać, więc tak próbowaliśmy, ale maleństwo tak zaciskało nogi, że znowu nic... Takie krnąbrne to moje Maleństwo... No i przyjdzie mi chyba czekać do stycznia... następna wizyta 16.01.

Ale poza tym maleństwo cudowne - i wielkie!! Musiało się w pół złożyć, żeby się zmieścić w swoim małym mieszkanku. Lekarz powiedział, że z Kruszynką wszystko w porządku. I widać było, jak ssie kciuk!! Mamy filmik - czuję, że to będzie jedyna rzecz, którą będziemy oglądać przez najbliższe dni :)

Trochę się tylko lekarz zmartwił moją anemią - wyszła mi ona już ostatnio i brałam 1 tabletkę żelaza, a teraz tak mi się pogłębiła, że muszę już brać 3 dziennie, min. raz w tygodniu wątróbkę i cały czas czerwone mięso...

No, to tyle nowin - niestety żadnych spektakularnych typu płeć, ale i całe szczęście żadnych pektakularnych typu powikłania :)

Tak się zastanawiam, czy nie zrobić kolejnego podejścia do USG w polowie tygodnia - tak fajnie byłoby wiedzieć na święta, co to mam za lokatora...

Aniu zaszalej i zrób sobie jeszcze jedno USG ale przedtem porozmawiaj z Maluchem i poproś go aby nie był taki uparciuszek i dał mamie i tacie wiele radości na Święta i pozwolił poznać płeć...
A ja chyba do jutra nie wytrzymam..być może już jutro ja poznam płeć mojej dzidzi. A ile cm ma Twoje Maleństwo? I czy wszystko już się wykształciło?
Ja z natury jestem bardzo niecierpliwa i odliczam godziny do mojej wizyty u lekarza...

Lekarz powiedział, że nie da się maluszka dokładnie zmierzyć, bo za bardzo jest poskładany, ale że kawał chłopa/baby :)

Co do wykształcenia poszczególnych części ciała, to dla mnie Dzidziuś wygląda na gotowego :) Widać było wszystkie kręgo, paluszki, oczko, pęcherz moczowy i inne rzeczy. Najbardziej mnie chyba rozczulił widok dużego palca u nogi Maleństwa - był wyraźnie większy od małych paluszków. To Maleństwo jest takie doskonałe!! I jak ssało paluszek to widać było, jak go lekko wysuwa i wsuwa do buzi! Aż się lekarz śmiał, że mam go chyba nie karmi :)

Istne cudeńko!!

Trzymaj się Olu dzielnie do jutra! Mam nadzieję, że jutro Ci Maleństwo pokaże ślicznego, maleńkiego peniska :) Będę trzymać kciuki!!

Aniu ..super uczucie nie? Najwazniejsze, ze dobrze sie rozwija! jest zdrowe:)!

Olu.K - Powodzenia na jutrzejszych badaniach - obyście wypatrzyli upragnionego siusiaka ;D

AniuSorsha super ze z maluchem wszytko w porzadku i ze macie film.
My tez z mezem chcemy nastepnym razem nagrac, mam nadzieje ze to bedzie mozliwe :) :) :)
I niesamowite ze taki maluch juz potrafi ssac kciuk....
Dbaj o sibie i jedz wszytko to co lekarz Ci zalecil.

Olu
powodzenia jutro na badaniu!!!Trzymamy kciuki, zebys poznala plec :) :)

A ja byłam na USG 3 dni temu i lekarz powiedzial ze do 20stego tygodnia to nic nie zobaczę (tzn plci) choćbym i codziennie USG robiła....... Ciekawe........

dziwne, bo moj byl w 100% pewien i ja sama widzialam siusiaczka!
a z profilu, to bylo naprawde wyraznie widac kontury!
moze lekarz nie chce ryzykowac pomylki albo cos? ::)

reklama
Klamka określenie płci zależy od wielu czynników np. : od sprzętu jakim dysponuje ginekolog , mój ma najnowszej generacji USG 4D a więc jeżeli tylko Maluszek będzie chciał to na pewno da się rozpoznać płeć dzidzi...poza tym od tygodni ciąży ...dlatego Agatka może mieć pewnośc że nosi cudownego chłopczyka w sobie. A ja mam ogromną nadzieję,że jutro moja mała Kruszynka odkryje przede mną swój mały sekrecik...

Do góry