zeberka363
jestem szalona :-D
Przepraszam... ostatnio nie wyświetlają mi sie powiadomienia...Zeberka, co u was słychać. Jak sobie radzisz?
Jaś zdrowo rośnie. Właśnie skończył 5 miesięcy. Z rozwojem jest troche do tyłu,ale mam nadzieję że nadgoni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Przepraszam... ostatnio nie wyświetlają mi sie powiadomienia...Zeberka, co u was słychać. Jak sobie radzisz?
WitajWitam wszystkich a w szczególności zeberka363. Nazywam sie Ania i jestem mama 9cio miesięcznego Kubusia który jest 6 tygodni po operacji Hirschprunga. Chętnie podzielę sie naszymi doświadczeniami wiec pisz śmiało. Pozdrawiam
WitajWitaj
Twój syn jest już po operacji naprawczej? Jak sie czuje? Dawno byliście zdiagnozowani?
Nasz Kubus tez nie oddał smolki. U nas to troszkę inaczej wyglada bo my mieszkamy na stałe w Anglii, mały urodził sie i jest leczony w szpitalu Addenbrooks. U nas nie było stomii, tylko płukanie jelita. Po dwóch tygodniach od urodzenia Kuba został wypisany do domu, a my z mężem zostaliśmy przeszkoleni jak wykonywać płukania w domu. Dostaliśmy cały sprzęt i tak codziennie do dnia operacji plukalismy jelito dwa razy dziennie. Jeśli chodzi o rozwój to nie było problemu, mały od urodzenia rozwija sie bardzo dobrze. W dniu operacji ważył 10 i pół kg. Tutaj w Anglii operacje wykonuje sie jak dziecko ma juz 5 kg ale przez COVID były opóźnienia. U nas było około 10cm. Cieszę sie ze u Jasia rownież, jest to krótki odcinek i napewno po operacji będzie wszystko dobrze. A wiesz juz jaka metoda beda operować?U nas podejrzenie było już w drugiej dobie- nie oddał smółki, nie jadł. Zielone wymioty pojawiły sie w drugimi tyg życia. Z pierwszej biopsji wynik niejednoznaczny. Druga biopsja razem z wyłonieniem stomi. Wynik potwierdzający tą chorobę. Chory odcinek na ok 10cm.- ile u was było chorego? Gdzie się leczycie?
My w Olsztynie.
Teraz mały w miarę się rozwija,ale na brzuszku nie chce leżące. Mimo że ma już 5 miesięcy nie obraca sie nawet na boki. W połowie maja mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej.
Ogólnie teraz tylko kontrole u chirurga i neonatologa i czekamy, aż będzie ważył co najmniej 10kg. Teraz ma około 7kg.
A twój syn ile ważył w dniu operacji?
Witam. Mój syn urodził się z tą chorobą. Ma prawie 3latka i jest po 7operacjach.Czy są tu mamy dzieciaczków z tą chorobą? Jaś ma 11 tygodni i od urodzenia podejrzenie tej choroby. Czekamy na wyniki z wycinków jelita. Od 3 tyg Jaś jest stomikiem- mamy nadzieję, że tylko tymczasowo.